Перевізники погодились і надалі перевозити «пільговиків» безкоштовно. Але не всіх

Ситуація щодо пільгового перевезення окремих категорій населення у Львівській області загалом, і на Жовківщині зокрема, вже третій місяць залишається невирішеною.

Про це йдеться у №9 (99) газети “Прикордоння” від 8 червня.

Нагадаємо, раніше автомобільні перевізники попередили, що з 1 червня перестануть перевозити «пільговиків», оскільки Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову про монетизацію пільг, за якою для пільгових категорій населення повинні виділяти кошти для того, аби вони могли користуватись громадським транспортом. Натомість у місцевих бюджетах коштів, на монетизацію пільг, немає. До прикладу, у Жовківському районі для цього необхідно додаткових майже 12 млн. грн.

Однак у Жовківському районі, як і у всіх інших на Львівщині, програму про монетизацію пільг не затвердили.

– Цієї програми депутати Жовківської районної ради не затвердили, оскільки районний бюджет фінансово неспроможним покрити ці витрати, – розповів начальник управління соціального захисту населення Жовківської РДА Ігор Гуменюк. – Загалом, у Львівській області її затвердили лише у Пустомитівському районі, але монетизація стосуватиметься лише окремих категорій. Наразі вирішено надалі здійснювати компенсацію перевізникам за перевезення пільгових категорій населення. Монетизацію не впроваджено.
Натомість, автомобільні перевізники та Львівська обласна державна адміністрація уклали Меморандум про співпрацю і взаємодію. Відповідно до нього, сторони засвідчили наміри і надалі безкоштовно перевозити учасників бойових дій, які брали участь в АТО, бійців-добровольців АТО, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих, осіб з інвалідністю по зору першої групи та супроводжуючій особі на міських, приміських та міжміських автобусах. Водночас, Львівська ОДА повинна знайти можливість для компенсації витрат від безкоштовного проїзду осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих, осіб з інвалідністю по зору першої групи та супроводжуючій особі.

– Ситуацію повинні врегулювати на державному рівні. Наразі на Жовківщині перевізники ще здійснюють пільгове перевезення, – додав Ігор Гуменюк.

Фото для ілюстрації Гал-Інфо

Comments

comments