Жовківське підприємство отримає 700 швейцарських франків

Комунальне підприємство «Жовкватеплоенерго» отримає 700 швейцарських франків. Воно стало одним із переможців конкурсу кращих практик використання деревної біомаси для виробництва енергії.

Про це йдеться у №9 (99) газети “Прикордоння”.

Конкурс проводився у Львівській та Закарпатській областях. Його метою було підтримати перехід українського гірського регіону до надійного незалежного енергопостачання в майбутньому шляхом оцінки сталого енергетичного потенціалу деревини і пошуку можливостей ефективного використання місцевих відновлювальних джерел енергії. В результаті Конкурсу кращих практик будуть виявлені і розповсюджені місцеві знання, ідеї та досвід такого використання.

Учасниками конкурсу були установи, організації та фізичні особи, які мали досвід впровадження практик з використання деревини для виробництва енергії. Заявки оцінювали представники ГО «Форза», Інституту WSL (Швейцарія), Національного лісотехнічного університету України, Центру розвитку та навколишнього середовища Бернського Університету (Швейцарія), Державного Університету Пенсильванії (США).
На конкурс подавали практики, реалізовані на території Закарпатської та Львівської областей.

– У нашій заявці ми розповіли про досвід, який отримали у останні роки, зокрема, переходу на альтернативні джерела, використання тирси, деревини, – розповів начальник «Жовкватеплоенерго» Роман Курнат.

Заявка комунального підприємства отримала третє місце, відповідно до якого «Жовкватеплоенерго» нададуть 700 швейцарських франків (трохи більше 700 доларів США, – Авт.) на подальше покращення використання деревини для енергії та заходів з енергоефективності згідно потреб переможців. Це можуть бути прилади, устаткування, обладнання, виготовлення технічних умов, проектно-кошторисної документації та ін.

– Ці кошти наразі плануємо використати для придбання тепловізора. Це обладнання визначає, зокрема, тепловтрати у приміщеннях, – додав Роман Курнат.

 

Comments

comments