У Раві планують збудувати сонячну електростанцію

Рава-Руська може стати ще одним населеним пунктом у Жовківському районі, де облаштують електростанцію на альтернативній основі.

Про це йдеться у №9 (99) газети “Прикордоння”.

Так, сонячну електростанцію збудували у Малехові, а до кінця року планують облаштувати й у Добросині. У Раві-Руській же її планують облаштувати на площі майже 9 гектарів по вулиці Львівській, в районі бійні. Для цього об’єднають дві земельні ділянки – площею майже 7,8 гектара та близько 1,1 гектара. Першу кілька років орендувало підприємство «Ковчег Буд 2005». На ній планували облаштувати логістичний центр. Однак орендної плати воно не сплачувало і у минулому році суд дозволив розірвати з підприємством договір оренди. Друга ж земельна ділянка примикає до першої, але розташовується у природоохоронній зоні і, таким чином, може залишились «відрізаною» від сполучення. Тому міська влада Рави-Руської вирішила її об’єднати разом з першою.- Ця ділянка – простора, сонячна, серед тих, які є у розпорядженні міської ради,

вона найкраще підходить для будівництва сонячної електростанції. Крім того, вона охороняється охоронними зонами і розташовується близько до електромереж, – розповів міський голова Микола Зінько. – А для логістики маємо набагато кращі земельні ділянки біля траси міжнародного значення, які також намагаємось задіяти.

За словами мера, після передачі землі в оренду місто розраховує отримувати до 200 тис. грн. плати на рік. А на самій електростанції буде створено близько 7 робочих місць. Вона вироблятиме близько 4,5 мегават електроенергії.

– Також будемо наполягати, аби підприємство, яке облаштовуватиме там електростанцію, зареєструвалась у місті і платило податки від виробництва електроенергії у міський бюджет, – додав Зінько.
Наразі невідомо хто буде інвестором, оскільки триває процес об’єднання двох земельних ділянок. Однак у Рава-Руській міській раді розповіли, що пропозицій було кілька.

Фото для ілюстрації

 

Comments

comments