Громади колишньої Жовківщини прийняли близько 5 тисяч переселенців

Станом на 21 березня у громадах колишнього Жовківського району перебуває близько 4 тис. 800 біженців з України. Відповідну інформацію «Прикордоння» отримало з власних джерел.

Так, за інформацією «Прикордоння», частина людей, які оселились у населених пунктах громад колишнього Жовківського району, реєструються офіційно через місцеві ради, інші – ні. Відтак офіційні цифри від фактичних можуть відрізнятися.

Так, станом на 21 березня, на території Куликівської громади, за нашими даними, оселилось 463 біженці, Добросинсько-Магерівської – 530, Рава-Руської – 1 тис. 210, Жовківської – 2 тис. 600.

– У нас біженці розміщені у приватному секторі. Також маємо підготовлені місця у Бишківській школі, але поки що немає потреби там розміщувати людей. Ми готові внутрішньо переміщених осіб приймати і далі. Загалом, ми в такій місцевості, що є ті, хто їде за кордон і лишається на одну ніч, – зазначив голова Добросинсько-Магерівської сільської ради Микола Сало.

– Людей розміщуємо у школах, дитсадках, у дитячому таборі, в приватних садибах, будинках, квартирах. Готові прийняти ще 2 – 3 тисячі біженців, – зазначив міський голова Жовкви Олег Вольський.

У Рава-Руській громаді у комунальних закладах проживає близько 100 біженців, найбільше – у професійному ліцеї – 65. Решта, понад 1 тис. 100 людей проживає у приватному секторі.

Окрім приватних будинків та квартир, внутрішньо переміщені громадяни також проживають і у готелях. До прикладу, за увесь час війни, станом на 21 березня, через Рава-Руську громаду пройшло 4 тис. 441 біженців, більшість з яких тут не затримались.

Офіційна реєстрація переміщених осіб дозволяє їм отримувати відповідну підтримку від місцевих та державних органів влади, але разом з тим зобов’язує чоловіків від 18 до 60 років ставати на облік у військккоматі.

Comments

comments