Які премії та надбавки матимуть голови Жовківської, Рава-Руської, Куликівської та Добросинсько-Магерівської громад у 2022 році

У грудні минулого року депутати місцевих рад колишнього Жовківського району визначили нові умови праці своїх голів.

Про це йдеться у №№1 (185) та 2 (186) газети “Прикордоння”.

Так, 23 грудня минулого року, депутати Добросинсько-Магерівської сільської ради ухвалили рішення «Про умови оплати праці Добросинсько-Магерівського сільського голови на 2022 рік». Відповідно до ухваленого рішення, у 2022 році сільський голова Добросинсько-Магерівської громади Микола Сало отримуватиме, окрім гарантованих виплат, серед яких, зокрема, посадовий оклад, за стаж, ранг, також 50% щомісячної надбавки до посадового укладу за сумлінне виконання праці та здійснення особливо важливої роботи. Також Миколі Салу передбачили щомісячну премію у розмірі 200% до посадового окладу.

Крім того, сільський голова отримуватиме матеріальну допомогу на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань в розмірі середньомісячної зарплати, а також премію до державних, професійних свят та ювілейних дат у розмірі посадового окладу.

У порівнянні з 2021 роком, умови оплати праці Миколи Сала як голови Добросинсько-Магерівської сільської ради не змінились.

Міський голова Рави-Руської Іван Івануса у 2022 році матиме більшу премію і надбавку, ніж на кінець 2021 року, але меншу, ніж депутати встановили рік тому.

24 грудня минулого року депутати Рава-Руської міської ради ухвалили рішення «Про умови оплати праці міського голови у 2022 році», відповідно до якого Іванові Іванусі встановили 15% надбавки до посадового окладу за високі досягнення у праці та премію у розмірі 15% розміру посадового окладу.

Крім того, Іван Івануса отримуватиме матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі  посадового окладу, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати, а також премію до державних та професійних свят і ювілейних дат рішенням міської ради у розмірі середньомісячної заробітної плати, проводити щомісячне преміювання у відсотках до посадового окладу з урахуванням встановлених надбавок і доплат.

Нагадаємо, після набуття повноважень 17 листопада 2020 року депутати міської ради встановили Іванові Іванусі 300% премії до посадового окладу та 50% надбавки за високі досягнення у праці. Такі умови оплати праці для нього діяли до кінця 2020 року, а на 2021 рік Іванові Іванусі спершу встановили 250% премії та 50% надбавки. 21 квітня минулого року депутати змінили його умови оплати праці і зменшили їх до 50% премії та 50% надбавки, а пізніше, 12 жовтня, встановили нові – по 10% премії та надбавки до заробітної плати.

Міському голові Жовкви Олегові Вольському депутати Жовківської міської ради на 2022 рік встановили щомісячну надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років,  щомісячний розмір премії у розмірі 200 відсотків до посадового окладу, виплату матеріальної допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових потреб в розмірі середньомісячної заробітної плати, премії до державних та професійних свят у розмірі середньомісячного заробітку.

У порівнянні з 2021 роком, у 2022-му умови оплати праці Олега Вольського не змінились.

У 2022 році селищна голова Куликова отримуватиме більшу зарплату. Відповідне рішення ухвалили депутати Куликівської селищної ради на засіданні XXV сесії Куликівської селищної ради, яка відбулась 22 грудня минулого року. Так, з 1 січня Лілія Бова отримуватиме, окрім гарантованих виплат посадового окладу, рангу, стажу, також 50% щомісячної надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років, 200% щомісячної премії до посадового окладу.

Також Лілія Бова отримуватиме матеріальну допомогу на оздоровлення та на вирішення соціально-побутових потреб в розмірі середньомісячної заробітної плати, премії до державних та професійних свят у розмірі середньомісячного заробітку.

У порівнянні з 2021 рокому депутати збільшили на 50% щомісячний розмір премії Лілії Бові. У минулому році він складав 150% щомісячного до посадового окладу.

Зазначимо, рішення про встановлення премій та надбавок для голови громади ухвалюють на майбутній рік рік депутати усіх місцевих рад. Розміри надбавок та премій, а також інші додаткові виплати залежать від рішення місцевих депутатіввідповідно постанови Кабінету Міністрів України, посадовий оклад голови органу місцевого самоврядування  Відповідно до постанови Кабінету міністрів, розмір посадового окладу для голів місцевих рад з населенням від 15 до 70 тис. осіб складає 15 тис. грн., з населенням до 15 тис. осіб складає 12 тис. грн. Менше 15 тис. населення, за даними відкритих джерел, з перелічених є лише у Куликівської громади.

Зображення slovoidilo.ua

 

 

Comments

comments