Унікальна виставка ляльок вперше відбулась у Раві-Руській

У Народному домі Рави-Руської завершилась виставка «Авторська лялька». Тут на показ були представлені близько 300 ляльок, виконані майстринями зі всієї України.

Виставку організувало Міжнародне товариство художників «Доля». Вона проходить у межах проєкту «Щасливі разом» і присвячена 30-ій річниці Незалежності України.

На виставці ляльок впродовж місяця, з 20 серпня по 20 вересня, були представлені роботи 31 майстрині з різних куточків України: львів’янок Катерини Кирилової, Оксани Весни, Ольги Черних, Мілени Коломієць, Ольги Будіщевої, Катерини Якімової, Ольги Ткач, Наталії Чубіної, Наталії Івченко, Тетяни Яковлєвої, Наталії Костери, Ірини Дзьоби, Зінаїди Банах. Також на виставці представлені ляльки Наталії Блюсюк, Віри Бочар та Галини Алексієвської із Запоріжжя, Олександри Савченко із Вижгорода, Олени Локатир та Людмили Блищак з Кременця, Любові Мечержак зі Стрия, Лілія Прокопчук з Оріхова, Ірини Капітаненко з Броварів, Марини Корсак з Бердянська, Анастасії Криворучко та Лідії Гринько з Києва, Юрія Водички з Житомира, Наталії Есип-Гречанівської з Брюховичів, Тетяни Савко з Миколаєва, Юлії Ватули з Харкова.

Серед авторок лялької є і дві равчанки – Надія Городецька та Віра Бігун. Так, Надія Городецька займається справою два роки, свої ляльки виготовляє з текстилю, шкіри та еконаповнювача. А Віра Бігун стала ініціатором проведення такого заходу у Раві-Руській. Створенням ляльок вона займається з дитинства.

Загалом, за словами організаторів, відвідали виставку близько 6000 осіб.

Comments

comments