Волиця залишилась без старости

Депутати Рава-Руської міської ради припинили повноваження старости села Волиця. Відповідне рішення вони ухвалили на першому засідання ХІІ сесії 31 серпня.

Підставою припинення повноважень староста Волиці Петра Петруся стала його заява, яку він написав 4 серпня. Заява написана «за згодою сторін».

Самого Петра Петруся на засіданні сесії під час розгляду його заяви не було, відтак деталей написання заяви невідомо.

Петро Петрусь був старостою села менше ніж пів року. 3 березня депутати Рава-Руської міської ради з другої спроби призначили старосту Волиці, який і став сам Петро Петрусь. Під час першої спроби, 6 лютого, кандидат на цю посаду був інший, але для його затвердження не вистачило голосів депутатів.

Таким чином, у Рава-Руській громаді без старост залишаються дві колишній сільських ради – Волицька і Новокам’янська. В останній старости так і не було призначено до сих пір. З липня цього року в Україні почали діяти зміни у законодавстві, відповідно до яких старосту можна призначити лише після створення відповідних старостинських округів, проведення громадських слухань. Раніше міський голова міг сам вносити кандидатуру на посаду старости на розгляд рад, громадські обговорення проводити було непотрібно.

Обмеження щодо повторного винесення однієї і тієї ж кандидатури не було. Водночас тепер її він повинен внести на громадське обговорення. Якщо мешканці старостинського округу її погодять, то голова ради має право виносити її на розгляд депутатів. При цьому для Волиці і Нової Кам’янки погодженою вважатиметься кандидатура, яку підтримали більше 17% і 20% мешканців відповідно.

Процедуру проведення самого громадського обговорення, відповідно до згаданих змін у законодавстві, також потрібно затвердити у відповідному положенні.

Якщо депутати не підтримали кандидатуру старости, повторно в межах каденції ради пропонувати її на розгляд вже не можна.

Зазначимо, на момент підготовки номера газети до друку, у Рава-Руській міській раді положення про проведення громадських слухань щодо кандидатури старост, а також створених старостинських округів, не було.

 

Comments

comments