Громади Жовківщини виграли понад 5 млн. грн. для власних проектів

На початку квітня Львівська обласна рада оголосила перелік потенційних переможців обласного конкурсу мікропроектів. З 2 тис. 57 заявок ними стали 976. Остаточно їхнє затвердження повинне відбутися після 25 квітня – саме до того часу місцеві органи влади повинні ухвалити рішення про співфінансування проектів.

Про це йдеться у №6 (96) газети “Прикордоння”.

Громади Жовківського району цього року на конкурс мікропроектів подали 103 заявки – найбільше після Яворівського та Сокальського. З них потенційними переможцями стали 56 заявок – більше лише у Пустомитівському та Старосамбірському районах. Якщо відповідні рішення місцевих рад будуть ухвалені правильно і вони підтвердять співфінансування, то на Жовківщину з обласного бюджету буде виділено 5 млн. 280 тис. 791 грн. з обласного бюджету.

Найбільше заявок від Жовківщини було відібрано у пріоритеті «Школа» – 25. У напрямку «Культура» потенційними переможцями від району стали 9 заявок, у «Інших пріоритетах» – 6, у «Вуличному освітленні» – 7, у «Закладів дошкільної освіти» – 3, «Охорони здоров’я» – 6.

Так, у цьому році заміну вікон мали б здійснити у школах Добросина, Зашкова, Дублян, Туринки, Нової Кам’янки, вікон та дверей – у Липницькій школі. Облаштування та ремонт внутрішніх туалетів відбудеться у Рава-Руській школі №1 та школі Сулимова.

Покращення матеріальної бази заплановане у закладах середньої освіти Артасова та Смерекова, придбання мультимедійного обладнання – у Дублянській школі.

Ремонти дахів повинні відбутися у Мокротинській, Любельській, Новоскварявській школах та Рава-Руській гімназії.
Реконструкція системи освітлення приміщення запланована у Деревнянській школі, а система опалення – у Волицькій.

Заміна підлоги відбудеться у школах Річок, ремонт будівлі одного з корпусів – у Рава-Руській школі-інтернаті, фасаду – у Замочківській школі, спортазу – у Рава-Руській школі №2, а огорожі – у школі Сопошина.

Музичним обладнання поповняться Народні доми у Великих Передримихах, Звертові, Костеєві, бібліотека– у Смерекові.

Нові крісла придбають для Народного дому у Артасові та Глинську, а для другого – ще й одяг для сцени та мультимедійне обладнання.

Також запланована реконструкція Народних домів у Волі-Гамулецькій, Куликові та Пирятині.

Облаштування дитячих майданчиків відбудеться у Блищиводах, Сопошині, придбання спортивного обладнання для ігрових майданчиків – у Смерекові та Перемивках, придбання обладнання для районного загону місцевої пожежної охорони Куликова, придбання та встановлення камер відеонагляду – у Смерекові та Перемивках, реконструкція та відновлення елементів благоустрою парку і тротуару – по вулиці Центральній у Бишкові.

Вуличне освітлення реконструюватимуть у Гійчому по вул. Шкільній та Шевченка, Мацошині – по вул. Центральній, Новій Скварявій – по вул. Є.Коновальця, Дорошенка, Сагайдачного, Миру, І.Франка, у Гряді – по вул.Стуса, Коновальця, Яремчука, Вишне, Задвір’я, Старій Скваряві, Глинську – по вул. І. Франка, Могилянах – по вул. Б. Хмельницького.

Капітальний ремонт з облаштуванням внутрішніх вбиралень відбудеться у дитсадку у Зіболках, технічне переоснащення харчового блоку – у дитсадках Бишкова та Магерова.

У Гійчому реконструюватимуть будинок сільської ради під лікарську амбулаторію, капітальний ремонт ФАПу відбуватиметься у Хитрейках, реконструкція ФАПу – у Новому Селі, заміна вікон – у Жовківській поліклініці, встановлення пожежної сигналізації – у дитячому та хірургічному відділенні Жовківської центральної районної лікарні, технічне переоснащення інженерних мереж приміщення – у Боянецькому ФАПі.

P.S. До остаточного переліку переможців також включили заявку з реконструкції парку у Жовкві.

Comments

comments