У Жовкві створили «Інститут розвитку громади»

У Жовкві, при міській раді, створили «Інститут розвитку громади». Установу зареєстровано 16 лютого цього року.

Метою установи є налагодження конструктивного діалогу між владою, бізнесом та громадою, надання аналітичної інформації у процесі створення та реалізації стратегії розвитку громади, розробка та втілення проєктів для розвитку громади, створення позитивного іміджу громади.

Перед Інститутом стоять завдання зі сприяння створенню умов для ефективного відтворення, розвитку і використання потенціалу Жовківської громади, надання організаційної підтримки і координації зусиль, спрямованих на затвердження і реалізацію стратегії розвитку громади, представлення Жовківської громади на симпозіумах, конференціях, виставках, семінарах в Україні та з кордоном.

Також завданням установи є розробка та впровадження методичних рекомендацій розвитку Жовківської міської ради, її виконавчих органів, установ, підприємств та організацій комунальної форми власності, сприяння створенню сучасної інфраструктури Жовківської громади, організація відбору проєктів для впровадження їх на підприємствах, в установах та організаціях комунальної власності, здійснення фінансової підтримки цих проєктів, налагодження партнерств з міжнародними організаціями, проведення тренінгів та навчань.

За менш як два місяці існування «Інституту» було проведено консультації та подано більш ніж 20 проєктів у межах обласного конкурсу місцевих ініціатив, налагоджено співпрацю з провідними ґрантодавцями в Україні. Крім того, в Інституті подали конкурсу заявку на розробку стратегії економічного розвитку громади, долучились до подання заявки на розробку Плану дій зі сталого енергетичного розвитку, Стратегії розвитку системи теплопостачання Жовкви, до подання заявки в Програмі «Розвиток мережі молодіжних центрів Львівщини».

Очолила «Інститут розвитку громади» Світлана Підсосна, яка до 2019 року була менеджером Проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється», у межах якого у Жовкві у 2015-2019 рр. було проведено комплекс робіт з впровадження енергоощадних технологій.

 

 

Comments

comments