Лавриківчанина засудили за придбання і зберігання вибухівки

Уродженця Лаврикова засудили за те, що він придбав та зберігав вибухівку. Про це йдеться у вироку Жовківського районного суду, – йдеться у №2 (162) газети “Прикордоння”.

8 жовтня минулого року, перебуваючи у лісовому масиві Магерова, чоловік незаконно придбав корпус ручної осколкової наступальної гранати РГД-5, який був споряджений вибуховою речовиною тротилом, та запалом УЗРГМ-2 «Уніфікований запал дистанційної дії типу УЗРГМ-2», корпус гранати РГД-5, які в конструктивному поєднанні є наступальною осколковою ручною гранатою РГД-5, яка належить до категорії вибухових пристроїв, бойових припасів, а також незаконно придбав в тому ж місці п’ятнадцять патронів калібру 7,62*39 мм із маркуванням «270-68» до автоматів системи Калашникова, які є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї.

Покупки чоловік приніс додому , де зберігав і зберігав їх без дозволу, аж поки їх через чотири дні не виявили працівники поліції.

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Він розповів, що знайшов боєприпаси у лісі під час збирання грибів та пошуку металу. А вибухівку, яку він знайшов, приніс додому, начебто не знаючи що це так. Вдома ж, за словами чоловіка, «знахідку» він поклав під диван, маючи на меті зробити надалі з неї запчастини, і… забув про неї.

Суд врахував щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення як обставину, що пом’якшує покарання, відтак визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на чотири роки. Разом з тим, суд звільнив лавриківчанина від відбування покарання у виді позбавлення волі, якщо він впродовж двох років не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки, зокрема, чоловік повинен періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Фото для ілюстрації

Comments

comments