У Крехові відновили капличку

У Крехові, при монастирі, відновили капличку Богородиці на цілющому джерелі.

Про це йдеться у №2 (162) газети “Прикордоння”.

Капличку Пресвятої Богородиці у лісі біля Крехівського монастиря отців Василіан святого Миколая зруйнував буревій у ніч з 2 на 3 травня минулого року. Саме тому споруду довелось відновлювати.

– Потужні потоки води підмили коріння трьох букових дерев і вони впали на капличку, зруйнувавши її повністю, – розповів ігумен Крехівський отець Іван Теодозій Майкович. – Тільки фігура Пресвятої Богородиці вціліла, але вже ж отримала тріщини.

Нова капличка встановлена на тому ж місці, що й попередня – в яру на цілющому джерелі. Всередині неї буде вбо відновлена фігура Матері Божої, або встановлена нова. Також заплановано встановити два місця для того, аби прихожани зцілювались за допомогою святої води та молитов: одне, глибиною приблизно 30 см, а інше, глибше, для занурення.

Архітектурні роботи виконали Оксана Гірняк та Михайла Федик, які представляють львівську архітектурну студію «KV ART». Сама ж споруда створена переважно із металу.

Вдалося відновити каплицю за розмірами попередньої – шириною та довжиною по 4,5 метри, загальною висотою 10,4 м. Виготовляли капличку ковалі з Івано-Франківська під керівництвом Мар’яна Галипчака. Уже готовий металевий каркас каплиці встановили на фундамент на початку грудня 2020 року.

– Кошторису як такого у проєкту немає – усе фінансується із пожертв. Дуже багато людей відгукнулося, щоб скласти свої пожертвування на її відновлення. Також були окремі пропозиції щодо фінансування чи виконання певних робіт. Такі пропозиції ми лише вітали, – зауважив отець Іван Теодозій Майкович. – Місцеві жителі, прихожани монастиря, депутати та просто небайдужі люди з усієї України приносили пожертви до храму на відновлення каплички.

Анастасія Харечко

Comments

comments