“Вірю, що разом зможемо зробити наші громади сильними”, – Ростислав Тістик

У Львівській облдержадміністрації обговорили цільові програми для розвитку об’єднаних територіальних громад. Стратегія розвитку на 2021-2023 рр. передбачає реалізацію 5 стратегічних цілей: конкурентоспроможна економіка на засадах смарт-спеціалізації, якісне життя, збалансований просторовий розвиток, чисте довкілля, туристична привабливість. Про це повідомив депутат Верховної Ради України Ростислав Тістик.

«Як представник Львівщини у Бюджетному Комітеті ВР, зазначу, що ОТГ можуть розраховувати на підтримку в питаннях, що є пріоритетними як для їх мешканців, так і для представників влади і для мене, зокрема. Ми напрацювали державні цільові програми, що передбачають фінансування створення індустріальних парків, розбудови дорожньої та освітньої інфраструктури. До слова, за найближчі 3 роки ставимо пріоритетну ціль – відновити 1700 км доріг на Львівщині. Значна частина коштів на їх ремонт закладена у бюджеті Державного Фонду Регіонального Розвитку (ДФРР) та Дорожнього Фонду. В комплексі з програмами збереження, відновлення та підтримки нових проектів туристичної привабливості Львівщини, ми зможемо зробити наші громади конкурентоспроможними, та, разом з тим, забезпечити можливості для розвитку економічної стабільності на майбутнє», – прокоментував Ростислав Тістик.

Нардеп також зауважив, що серед пріоритетних напрямків залишається розвиток медицини на місцях: ремонт діючих приміщень, закупівля сучасного обладнання для медустанов І,ІІ та ІІІ рівня, а також дитячих лікарень та лікарень, що надають високоспеціалізовану допомогу пацієнтам з онкологічними захворюваннями.

«На сьогодні на Львівщині налічуємо близько 18 тисяч учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників АТО/ООС та Героїв Небесної Сотні. Для них зберігається державна програма підтримки, зокрема і для забезпечення житлом. Наголошую, що значну увагу ми приділили й розвитку малого, середнього бізнесу, зокрема і в сфері сільського господарства, створення фермерських кооперативів та підтримки розвитку зеленого туризму в громадах. Наші села мають бути  успішними, а їх мешканці – забезпечені комфортними умовами праці в своїй громаді! І основним завданням керівників громад на ці роки – максимально використовувати всі можливості, що пропонує держава. Вірю, що разом зможемо зробити наші громади сильними», – наголосив Ростислав Ярославович.

Також Ростислав Тістик зазначив, що відкритий до співпраці, та закликав очільників громад звертатися з пропозиціями та ініціативами, а також нагадав, що мешканці громад також можуть долучитися з ідеями щодо розбудови сильної громади, звернувшись до громадських приймалень депутата, які діють в Перемишлянах, Яворові, Жовкві та Кам’янка-Бузькій.

Comments

comments