Добросину не вдалось створити об’єднану громаду

Створення Добросинської об’єднаної територіальної громади припинилось на початковому етапі.

Про це йдеться у №4 (94) газети “Прикордоння”.

Нагадаємо, відповідно до перспективного плану, до Добросинської ОТГ мали б увійти п’ять рад – Добросинська, Кунинська, Лавриківська, Бишківська та Новокам’янська.

За словами сільського голови Добросина Галини Гец, яка ініціювала створення Добросинської ОТГ, не всі громади сільських рад дали згоду на об’єднання.

– Протягом останніх двох років ми кілька разів зустрічались з представниками громад, з якими хотіли б об’єднатися. Але свою згоду, окрім Добросина, дали лише дві, – зазначила Галина Гец.

За словами Добросинського сільського голови, утворити ОТГ з Добросином погодились лише у Кунині та Лаврикові. А от у Кам’янці-Липнику, Новій Кам’янці та Бишкові відповіли відмовою.

– У Кам’янці-Липнику не хочуть об’єднуватися, оскільки територіально місцевим мешканцям вигідніше долучитися до Рави-Руської, особливо це стосується жителів Старого Села та Йоничів, яким до міста зручніше та ближче діставатися. У Бишкові вирішили, що об’єднуватися добровільно не будуть, а залишатимуться самостійними доти, доки це буде можливо. У Новій Кам’янці схожий аргумент, але, крім того, вони залежні й від Бишкова, оскільки землі цих сільських рад межують і без Бишківської сільської ради Новокам’янська буде «відірваною» від майбутньої ОТГ, – зазначила Галина Гец.

Разом з тим голова Добросинської сільської ради додала, що з пропозицією об’єднатися зверталася і до Замочківської сільської ради.

– Відповідно до перспективного плану, Замочок мав би увійти до складу Туринківської ОТГ. Але наразі діє закон про добровільне об’єднання, тож там можуть вибирати. Втім, вони теж наразі віддають перевагу залишатись самостійними, – розповіла Галина Гец.

Наразі процес зі створення Добросинської ОТГ зупинений.

Comments

comments