У Синьковичах встановили пам’ятник святому Папі Римському

У Синьковичах встановили пам’ятник святому Іванові Павлу ІІ Папі Римському.

Про це йдеться у №17 (153) газети “Прикордоння”.

– Пам’ятник Іванові Павлу ІІ встановили біля церкви Успіння Божої Матері.У 2014 році, за благословення правлячого єпископа Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна, храму Успіння Божої Матері села Синьковичів були подаровані мощі святого Івана Павла ІІ Папи Римського. Це – реліквії першого ступеня, – розповів «Прикордонню» парох церкви отець Михайло Шевчук.
З того часу у Синьковичах, орієнтовно 18 травня, парафіяни відзначають уродини Івана Павла ІІ.

– Давно мріючи про цей пам’ятник, я розпочав у молитві, а також обговорював організаційні питання з парафіянами і меценатами, – додав отець. – Родина місцевого мецената Івана Бокала ініціювала, аби у парафії встановили такий пам’ятник. Ми шукали скульпторів, знайшли і з Божим Благословенням, 28 серпня, на храмовий празник Успіння Божої Матері, освятили його.

Пам’ятник святому Іванові Павлу ІІ виконаний з бронзи. Його висота – 2 метри, з яких самої скульптури – 1 метр 75 см. Автором пам’ятника є львівський скульптор Денис Шиманський.

– Освятити пам’ятник спершу планували 18 травня – у 100-ту річницю Івана Павла ІІ, але через пандемію коронавірусу – відклали і освятили на храмовий празник лише 28 серпня, – зазначив отець Михайло.
Пам’ятник у Синьковичах – перший у Сокальсько-Жовківській єпархії та другий у Львівській області на честь святого понтифіка. Його встановлення стало складовою вшанування мощів святого, які зберігаються у місцевому храмі Успення Богородиці.

Андрій Бучко

Comments

comments