Ростислав Тістик захистив 58,5 млн грн для об’єктів культури у Львові!

У червні минулого року Міжвідомча комісія з Державних інвестиційних проектів відібрала 34 проекти для фінансування. З них два стосувалися масштабної реконструкції сцени Львівської опери, а також створення сучасного мультимедійного простору в Львівській національній галереї мистецтв ім.Б.Г.Возницького. Проте стало відомо, що реалізація обох під загрозою, паспорти бюджетних програм не подано, отримано рекомендаційні листи – відхилити проекти.

Відреагував на ситуацію член профільної Міжвідомчої комісії та представник від Львівщини у бюджетному комітеті Верховної Ради України – Ростислав Тістик, – повідомила пресслужба народного депутата України.

«Усі вихідні провів на телефоні та зустрічах, з керівниками департаментів, з міністрами, Прем’єр-міністром. Деякі “хороші радники” переконували, що коштами, передбаченими на реалізацію 34 проектів, можна розпоряджатись у ручному режимі або на свій вибір, не зважаючи на те, що це не правомірно. І чомусь саме 2 львівські проекти потрапили в об’єктив… Дякую щирим, розумним та досвідченим людям, які підказали як діяти», – розповів Ростислав Ярославович.

Щодо перебігу ситуації, нардеп звернувся публічно у залі Верховної Ради до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та заступника міністра культури Ростислава Карандєєва під час години запитань до Уряду. Ростислав Тістик наголосив на важливості розвитку культури на Львівщині та на тому, що релізації згаданих проектів є обов’язковою до виконання.

«Дякую вам за спільну роботу. Доєднаюсь до вашого прохання, щоби паспорти бюджетних програм цих об’єктів були включені, тому, що це важливі для регіону об’єкти», – відповів на звернення Денис Шмигаль.

В результаті необхідні  документи зареєстрували.

«Модернізації головної сцени Львівська Національна Опера та сучасному мультифункціональному мистецькому простору в Львівській галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького бути!» – заявив народний депутат Ростислав Тістик.

Нагадаємо, на модернізацію сцени Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької на цей рік передбачено 54, 5 млн грн, а для створення сучасного мультифункціонального мистецького простору ще майже 4 млн грн.

 

Comments

comments