Рава-Руську та довколишні села віднесли до Яворівського району, – джерела (ОНОВЛЕНО)

Майбутню Рава-Руську об’єднану територіальну громаду, до складу якої, крім Рави-Руської, увійдуть села Потелицької, Річківської, Липницької, Гійченської, Забірської, Волицької та Новокам’янської сільських рад, затвердили у складі майбутнього оновленого Яворівського району.

Про це “Прикордонню” стало відомо з власних джерел.

Так, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України затвердив проєкт, відповідно до якого Рава-Руська та околиці повинні увійти до складу Яворівського району. До слова, усі інші ОТГ на Жовківщині, зокрема, і вже створену Магерівську, затвердили у складі Львівського району.

Таким чином, увесь Жовківський район, окрім Рави-Руської та околиць, увійдуть до складу Львівського району. Проте офіційної інформації на сайті Уряду на момент публікації не було.

Нагадаємо, впродовж кількох років існувало кілька варіантів адміністративно-територіального поділу Львівщини. Відповідно до них, існували варіанти, за якими Жовківщину поділяли між Червоноградським та Львівський районами приблизно порівно або повністю об’єднювали з Яворівським.

Ідею створення “прикордонного” району два місяці тому висловив народний депутат України від Яворівського та Жовківського районів Павло Бакунець. Він, до слова, перед обранням був міським головою Яворова.

У свою чергу, інший народний депутат України, колишня міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, у коментарі “Прикордонню” розповіла, що з приводу включення Рава-Руської ОТГ до складу того чи іншого районів до неї ніхто не звертався.

Деякі голови місцевих рад майбутньої Рава-Руської ОТГ, ж якими неофіційно вдалось поспілкуватись “Прикордонню”, шоковані інформацією про включення їхніх громад до склади Яворівського району і категорично не підтримують цього. Вони розповіли, що проти такого рішення категорично виступають як вони самі, так і депутатські корпуси, і місцеві громади.

Павло Бакунець через помічників повідомив, що наразі офіційного документа ще немає. Зі свого боку він пообіцяв, що до всіх пропозицій дослухаються та підтримають. Детальнішого коментаря наразі отримати ще не вдалось.

До слова, громадських слухань щодо того, у складі якого району повинна бути майбутня Рава-Руська ОТГ, у її населених пунктах не проводили.

Comments

comments