Для Народного дому ніяк не оберуть директора

Відділ культури і туризму Жовківської районної державної адміністрації ніяк не може призначити нового керівника Народного дому Рави-Руської.

Нагадаємо, в липні цього року відділ культури, якому підпорядковуються народні доми району, оголосив конкурс на посаду їхніх керівників у Раві-Руській, Жовкві та Дублянах. Втім, як стало відомо «Прикордонню», заявки на участь у конкурсі на посаду керівника Народного дому у Раві-Руській подав лише один кандидат – сам директор Микола Обухов. Однак, як прокоментувала результати конкурсу керівник відділу культури і туризму Галина Фесюк, його кандидатура не влаштувала членів конкурсної комісії.

– На засіданні комісії було зачитано листа від міського голови Рави-Руської, у якому висловлено зауваження щодо роботи директора Народного дому. Члени комісії ставили претенденту запитання, відповіді на які їх не влаштували. Тому комісія вирішила оголосити новий конкурс на посаду керівника Народного дому у Раві-Руській, – розповіла Галина Фесюк.

Лист, про який згадала керівник відділу культури і туризму, міський голова Рави-Руської Микола Зінько надіслав після того, як директор рава-руського Народного дому Микола Обухов кілька разів не з’явився на засідання виконавчого комітету Рава-Руської міської ради, де хотіли заслухати звіт останнього про виконану роботу. 

– Роботою Народного дому я не до кінця задоволений, – розповів Микола Зінько. – Аби обговорити і вирішити проблеми ми хотіли заслухати його директора. Це ми намагалися зробити двічі, однак першого разу він перебував на лікарняному, другого – у відпустці. Саме для того, аби врегулювати це питання, Рава-Руська міська рада і надіслала відповідного листа у відділ культури і туризму. Не може бути такого, щоби Народний дім був «відірваний» від життя міста.

Директор Народного дому Микола Обухов, який, цілком ймовірно, уже найближчим часом може втратити посаду керівника, у свою чергу, зазначив, що ознайомитись з листом, який міська рада надіслала у відділ культури і туризму, йому не дали змоги.

– Заявку на участь у конкурсі директора Народного дому я не поспішав подавати, однак так як інших претендентів не було, вирішив спробувати. Згодом з’явився лист від Рава-Руської міської ради, якого мені так і не дали прочитати. Через цей лист, наскільки я зрозумів, конкурс перенесли, – розповів Микола Обухов.

24 жовтня відділ культури і туризму Жовківської РДА оголосив ще один конкурс на посаду керівника директора Народного дому Рави-Руської. 

– Мене дивує, чому у Раві-Руській заявку на участь у конкурсі на посаду директора Народного дому подав лише один претендент, – прокоментувала результати першого конкурсу Галина Фесюк. – Мені б хотілося, щоб ініціатива у Народному домі виходила, в першу чергу, від його керівника, а не від шкіл чи відділу культури. Тут потрібен активний керівник.

Андрій Бучко, газета “Прикордоння” №7 (79) від 29 жовтня 2016 року

 

Comments

comments