У сім’ї Денисків з Рави-Руської народилось троє діточок!

Равчанка Марія Дениско та її чоловік Богдан стали батьками трійні. 2 травня у Львівської обласному клінічному перинатальному центрі 39-річна жінки  народила двох дівчаток та хлопчика.

Про це йдеться у №10 (122) газети “Прикордоння”.

Для Марії та Богдана Денисків немовлята стали першими спільними дітьми. Також вони ще виховують 11-річну доньку жінки від першого шлюбу. Марія – родом із Потелича, але більшість життя проживає у Раві-Руській, а Богдан – равчанин. Він – інвалід третьої групи. Сім’я проживає у одній кімнаті в квартирі матері Богдана.

– П’ять років ми проживали на орендованих квартирах, але після народження дітей переїхали до моєї матері, аби не витрачати гроші на житло, – розповів Богдан Дениско.

Народження трійні у сім’ї Денисків стало першим випадком у Раві-Руській за роки Незалежності України. Хоча до семи з половиною місяців подружжя думало, що очікує на двох діточок.

– У Рава-Руській лікарні спершу сказали, що вагітна двійнею. А за півтора місяця до пологів, під час обстеження у Львові, УЗД показало, що насправді діток буде троє, – розповіла Марія Дениско.

Жінка завагітніла природним шляхом, у родині чоловіка був випадок народження близнят. Але те, що діток буде аж троє подружжя не могло й уявити.

– Відчуття того, що вагітна трійнею, не було. Різниці між перебуванням в утробі однієї чи трьох дітей не відчувала, – пригадала Марія Дениско.

– Ми ще добре не усвідомили, що матиме двох діточок, як нам повідомили, що їх буде троє, – розповів Богдан Дениско і засміявся. – Я вже готувався до двійні, обдумував над візочком, ліжечком. У Львові лікар дуже довго обстежувала Марію на УЗД, перепитувала чи дійсно у нас двійня, але нічого не говорила. Тоді вона вийшла, закликала ще двох лікарів. Вони знову почали оглядали. Нічого не говорили, я вже надто сильно переживав. Тоді вони сказали: «Не знаємо, чи у вас двійня, але трійня – точно» і додали «Може дати вам нашатирного спирту?» , – з посмішкою пригадав Богдан Дениско.

Перед пологами мама трьох діток два тижні перебувала під наглядом у Львівському перинатальному центрі, після пологів – ще тиждень. Жінку кесарили, оскільки одна з дівчаток неправильно лежала в утробі. Пологи тривали близько 30 хвилин. Дітки народились здоровими, спершу – дівчинка, яку назвуть Євою, згодом – хлопчик, якому планують дати ім’я Станіслава, і останньою – ще одна дівчинка, яку назвуть Терезою. Дівчатка народились з вагою 2 кг та ростом 46 см, хлопчик – 2 кг 150 г та 48 см.

– Дякуємо лікарям, Марії Миронівні Середі, а також Вікторії Миколаївні та педіатру Ярославі Євстахіївній, які дуже добре до нас поставились. Також дякуємо сім’ї Ворожбитів за матеріальну допомогу, – додало подружжя Денисків.

За словами батьків, відрізняти діточок неважко – дівчатка дещо схожі, але, загалом, різні. Хлопчик і старша дівчинка схожа на батька, а молодша дівчинка – на маму. Поводяться по-різному: хтось спить більше вдень, інші – вночі, хлопчик їсть вдвічі частіше, дівчатка – у різний час. Дівчатка спокійніші, хлопчик – більш активний.

– Якщо хтось один з них починає рухатись, то вже інші двоє продовжують, так само і коли плачуть. Це трохи важко, але необтяжливо. Бог нагородив нас цими дітками не просто так. Для нас це – радість, і ми вдячні Йому за це, – додало подружжя Денисків.

Найбільша проблема для сім’ї Денисків – у житлі. Власного вони не мають, тому у кімнаті 3х5 метрів живуть шестеро. Представники районної та обласної влади, за їхніми словами, з ними ще не спілкували, але вони сподіваються, що чимось їм допоможуть. У Рава-Руській міській раді ж повідомили, що розглядають різні варіанти надання підтримки і намагатимуться залучити і позабюджетну допомогу. Попри це, сім’я Денисків – щаслива.

– Це – найбільше щастя. Бог точно є, – додають вони.

Андрій Бучко

Comments

comments