Чи збирається Надія Щур йти у відставку

20 травня новообраний Президент України Володимир Зеленський приступив до влади. Саме від Глави держави залежить призначення і звільнення голів обласних та районних державних адміністрацій. Одразу після виборів Президента голова Львівської ОДА Олега Синютка заявив, що йде у відставку. Як це вплине на голову Жовківської РДА Надії Щур, чи планує вона також писати заяву на звільнення та що планує робити надалі – з’ясовувало «Прикордоння” у №10 (122) від 22 травня.

– Відповідно до законодавства, голови РДА свої звільнення повинні погоджувати з головою ОДА. Коли буде призначено нового керівника області, тоді я обов’язково напишу заяву на звільнення, – розповіла Надія Щур у коментарі «Прикордонню».

У соціальних мережах через кілька днів після виборів окремі користувачі закликали Надію Щур написати заяву на звільнення за прикладом голови ОДА. Однак, за словами самої голови Жовківської РДА, тиску на неї щодо звільнення немає, а подібні закиди мають скоріше політичний контекст. Попри це, у районі ширяться чутки, що Надія Щур після свого ймовірного звільнення претендує на те, аби у майбутньому взяти участь у місцевих виборах і очолити Жовківську об’єднану територіальну громаду.

– Не можу сказати, чи претендуватиму на посаду голови Жовківської ОТГ, оскільки її ще не створено, як і немає місцевих виборів, – розповіла Надія Щур.

За словами голови РДА, планів щодо роботи після того, як вона залишить свою теперішню посаду, у неї ще немає, але додала, що певну роботу їй запропонували, проте вона ще не визначилась щодо свого майбутнього.

– Найбільшим позитивом на посаді голови РА була робота, зокрема, з людьми, адже люблю з ними працювати. Була підтримка, чітка й налагоджена співпраця з обласною державною адміністрацією. Вдалось зробити те, що могла зробити, але не все від мене залежало, бо надходження у наш районний бюджет менші, ніж у багато інших. Наразі я залишаюся депутатом Жовківської районної ради, головою фракції, в опозицію йти не збираюсь, критикувати того, хто очолить район після мене, теж, а якщо чимось зможу – тим допоможу, – додала Надія Щур.

Нагадаємо, Надія Щур очолила Жовківську РДА у 2015 році.

Андрій Бучко

Фото Гал-Інфо

 

Comments

comments