Що відбувається у сквері біля каплички в центрі Рави?

У Раві-Руській частину скверу біля каплички обгородили парканом. У місцевих мешканців викликало хвилювання, що сквер повністю забудують, адже він, по суті, є останнім у центральній частині міста.

Нагадаємо, приблизно у 2000-х роках у сквері на розі вулиць Львівської та Грушевського збудували капличку, а поруч значну його частину забудували кількома будівлями, у яких згодом розташувались комерційні заклади. Тепер ж поруч ще одну частину скверу обгородили парканом.

Як вдалось з’ясувати у Рава-Руській міській раді, земельну ділянку, площею 0,02 гектара по вул. Львівській, 4, на засіданні XXVIII сесії V демократичного скликання (міським головою тоді була Алла Сопрун, – Авт.) 15 вересня 2009 року передали в оренду громадянці Оксані Мандюк, терміном на… 49 років. До минулого року за один квадратний метр вона тут сплачувала 1 грн. 80 коп., що складало на рік 360 грн.

Минулого року було підписано додаткову угоду до договору оренди, за якою її вартість вже почала складати 8 тис. 437 грн. 18 коп. на рік. Це було зроблено на вимогу прокуратури, оскільки вартість оренди повинна вираховуватись від грошової оцінки земельної ділянки, а не бути фіксованою.

– Коли цю та інші земельні ділянки, які поруч, надавали в оренду, то, відповідно до документів, сквер парковою зоною не вважався, тому що документально це не було зафіксовано, – розповів міський голова Рави-Руської Микола Зінько. – Зараз же міська рада винесла рішення про інвентаризацію усіх парків, що унеможливить надалі зазіхання на паркові зони міста. А у самому сквері, який залишився, прокладемо алеї, встановимо лавки і дитячий майданчик.

За словами Миколи Зінька, у міській раді консультувалися з юристами і забрати земельну ділянку в орендаря влада не може, бо немає жодних порушень від першого.

– Згідно договору, порушень ніяких немає. До прикладу, цільове призначення землі відповідає документації, орендну планту 11 років сплачували вчасно, – додав Микола Зінько.

Також він додав, що на земельній ділянці планують збудувати півтораповерхову будівлю під магазин.

 

 

Comments

comments