Вибираємо дитяче взуття в інтернет-магазині: як не помилитися з розміром?

Інтернет-магазини – справжня знахідка для батьків, адже вони значно спрощують завдання з оновлення дитячого взуттєвого гардеробу. Далеко не всі діти будуть із задоволенням ходити по торгових центрах і приміряти десятки пар, поки не відшукається потрібна модель. І до того ж, не в усіх містечках є магазини з великим асортиментом взуття. Саме тому батьки все частіше вибирають онлайн-шопінг. Але й тут інколи не уникнути труднощів – щоб здійснити вдалу покупку, важливо правильно визначитися з розміром взуття. І в цьому допоможуть три простих кроки.

Знімаємо мірки

Насамперед потрібно виміряти точну довжину стопи дитини – від крайньої точки п’ятки до кінчика найдовшого пальця. Це проста процедура:

  • На рівну підлогу покладіть аркуш білого паперу.
  • Поставте дитину на аркуш так, щоб уся стопа була рівномірно притиснута до підлоги.
  • Олівцем обведіть першу стопу. Тримайте олівець перпендикулярно до підлоги і починайте обводити контур від середини п’ятки.
  • Виміряйте довжину отриманого контуру.
  • Повторіть дії з другою ніжкою.

Якщо ви отримали різні показники, вибирайте більший.

Додаємо запас

Будь-яке нове взуття потрібно купувати з запасом за довжиною. Додаткові міліметри – це не тільки резерв «на виріст», щоб дитина могла використовувати одну пару кілька сезонів, а й гарантія комфортного положення ніжок і здорового тепло- і повітрообміну. Проте важливо й не перестаратися з запасом, аби взуття не бовталося на нозі.

Щоб правильно визначитися з запасом, потрібно враховувати тип і призначення взуття. Якщо ви купуєте літні босоніжки, сандалії, додавайте до реальної довжини стопи 5–7 мм. Вибираючи дитячі сліпони для прогулянки https://kasta.ua/market/detskie-slipony/, туфлі, кеди, мокасини чи кросівки, враховуйте запас у 7–9 мм. Для черевиків і чобітків усіх видів запас має бути 10–12 мм.

У жодному разі не купуйте взуття точно під довжину стопи – воно може спричинити деформацію ніжки. Завдяки запасу дитина не відчуває тиску на ногу і почувається максимально вільно – під час руху вона не підгинає пальці і не відводить стопу назад. Окрім того, запас дає змогу у холодні сезони використовувати теплі шкарпетки, щоб дитині завжди було комфортно.

Визначаємо розмір

Ви вже точно знаєте довжину стопи дитини і вирахували, який запас потрібно додати до наявного показника, щоб взуття було зручним. Але це ще не розмір пари. Це – відправна точка для остаточного вибору розміру.

Купуючи взуття, звертайте увагу на країну-виробника і розмірну сітку, яку пропонує конкретний бренд. Справа в тому, що існує кілька систем позначення розмірів. Найпоширеніші – європейська, американська та англійська. При цьому з українською збігається лише європейська. Наприклад, якщо вам потрібні короткі гумові чобітки для малюка зі стопою завдовжки 16 см, розміри будуть такими:

  • український – 26;
  • американський – 9С;
  • європейський – 26;
  • англійський – 8С.

Якщо боїтесь, що не вгадаєте з розміром, купуйте взуття у тих інтернет-магазинах, які надають можливість приміряти товар. Наприклад, Kasta пропонує опцію доставки замовлення у власне відділення, куди батьки можуть прийти з дитиною і перевірити, чи підходить їм вибране взуття. Це дає вам гарантію вдалої покупки.

Comments

comments