Реконструкція котельні у Жовкві – на фінішній прямій

У Жовкві тривають роботи із реконструкції комунальної котельні по вул. Лесі Українки, 5.

Роботи із реконструкції котельні тривають зі серпня. За час там провели внутрішні ремонтні роботи, встановили накопичувальний бак, об’ємом 30 тис. літрів, систему хімічної водоочистки, систему опалення у будівлі котельні. Також збудували перегородку для газового котла, залили фундамент для складу, змонтували металоконструкцію для накриття складу для зберігання палива.

Наразі тривають роботи з монтажу операторської, підготовчі роботу з монтажу системи паливоподачі і живого дна, з монтажу операційної складу.

– Для нас важливим є провести реконструкцію котельні і замінити котли так, аби це не вплинуло на перебіг опалювального сезону, – розповіла координатор проект «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється» у Жовкві Світлана Підсосна. – Експерти команди підтримки Com-Dep програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» проінспектували перебіг виконання робіт і залишились ними задоволеними. Зокрема, для них важливо було побачити, як вдалось увійти у опалювальний сезон і працює котельня на тому обладнанні, яке вже встановлено.

До кінця року у котельні повинні бути встановлені нові котли. Сама ж реконструкція повинна завершитись до квітня 2019 року.

Нагадаємо, реконструкція котельні у Жовкві відбувається за кошти Європейського Союзу при співфінансуванні Жовківської міської ради у рамках програми «Угоди мерів – Демонстраційні проекти». В межах проекту «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється» у Жовкві впродовж 2016 – 2017 рр. було замінено частину теплотраси в районі вул. Лесі України, встановлено індивідуальні теплові пункти у 5 комунальних будинках, проведено повну реконструкцію із впровадження енергоефективних технологій дошкільного навчального закладу №2 «Калинонька». Загальний бюджет проекту 860 тис. євро, з яких 688 тис. євро – це кошти Європейського Союзу, 172 тис. євро – Жовківської міської ради.

Comments

comments