У Мервичах незабаром з’явиться перший дитсадок

На території Куликівської селищної ради вже найближчим часом очікується відкриття нового дошкільного навчального закладу. Так, у селі Мервичах вже до кінця цього року планують завершити будівництво дитсадка.

Про це йдеться у №21 (111) газети “Прикордоння”.

Дитсадок у Мервичах розташується у будівлі колишнього фельдшерсько-акушерського пункту. Її добудували, надбудували, проводять реконструкцію, провели всі комунікації.

– Проект реалізуємо у рамках програми Державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість його втілення складає понад 12 млн. грн., з яких зі селищного бюджету було виділено 3,5 млн. грн., – розповіла голова Куликівської селищної ради Лілія Бова.

Роботи у майбутньому дитсадку тривають вже другий рік і наприкінці цього вже би мали бути завершеними. Однак, за словами селищного голови, наразі є затримка із перерахуванням коштів із державного бюджету.

Дитсадка у Мервичах немає, тому цей дошкільний заклад освіти у селі стане першим.

– Дитсадок розрахований на дві групи – на близько 25 – 35 дітей у кожній. Але у перспективі його зможе відвідувати більше, – додала Лілія Бова.

За словами селищного голови, будівлю вже добудували і надбудували, замінили дах і встановили вікна, відремонтували фасад, встановили систему опалення, водо- та електропостачання тощо, побудували котельню. Наразі тривають внутрішні роботи та проводять благоустрій території майбутнього дитсадка і у найближчий час запланований запуск системи опалення.

Фото Жовківської РДА

Comments

comments