У Жовкві – нові податки за землю

Депутати Жовківської міської ради затвердили ставки земельного податку на 2019 рік. Відповідне рішення вони ухвалили на засіданні сесії 13 липня.

Про це йдеться у №12 (102) газети “Прикордоння”.

Так, для юридичних та фізичних осіб ставка податку для земель сільськогосподарського призначення складатиме 0,03% за всіма видами цільового призначення, за винятком тих, які передбачені для розмішення інфраструктури оптових ринків сільгосппродукції (3%).

Також 0,03% платитимуть і за землі житлової забудови. По 1% складатиме ставка за землю громадської забудови, окрім для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, ринкової інфраструктури, закладів побутового обслуговування (0,5%).

1% становитиме ставка податку за землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, лісогосподарського призначення, природно-заповідного фонду, рекреаційного призначення, за винятком індивідуального дачного та колективного будівництва (по 0,03%).

0,1% становитиме ставка податку за землі історико-культурного призначення, водного фонду (для експлуатації та догляду за водними об’єктами – 0,3%).

За землі оборони доведеться сплачувати по 0,01% від нормативно-грошової оцінки.

 

 

Comments

comments