Річківську сільраду «фінансує» пальне

За підсумками 2017 року бюджет Річківської сільської ради склали 15 млн. 601 тис. 584 грн. Таку інформацію оприлюднили на сайті сільради у звіті сільського голови.

Про це йдеться у №8 (98) газети “Прикордоння”.

Майже всі кошти до бюджету Річки отримали від податкових надходжень – майже 12 млн. 660 тис. грн. Решту – це компенсація з державного бюджету.

Найбільше коштів у Річківську сільську раду надійшло від пального – майже 11,5 млн. грн. (на території Річківської сільської ради, поблизу ПП «Рава-Руська», розташовано чимало автозаправних станцій, – Авт.) У той же час другий показник доходів – сплата земельного податку склала майже 766 тис. грн., а єдиний податок – понад 616 тис. грн.

Найбільше грошей у минулому році влада Річок витратила на капітальний ремонт доріг – майже 8 млн. 400 тис. грн. На ці гроші відремонтовано доріг загальною довжиною майже 5,5 км. або ж понад 24,5 кв. км. Крім того, ще майже 300 тис. грн. було витрачено на їхній поточний ремонт.

Крім того, на забезпечення діяльності сільради витрачено майже 1,5 млн. грн. Ця сума включає заробітну плату, канцтовари, оплату за комунальні послуги тощо. На понад півмільйона гривень влада Річок надала матеріальних допомог, майже 511 тис. грн. виділила на благоустрій, зокрема, на вуличне освітлення, ще понад 650 тис. грн. – на КП «Річки».

Близько 460 тис. грн. Річківська сільська рада надала як субвенції іншим бюджетам. Зокрема, на школу у Річках, школу-інтернат та школу-гімназії у Раві-Руській, дитсадок у Річках та ДНЗ №1 у Раві-Руській, біблотеки у Раті, Шабельні та Річках, фельдшерсько-акушерський пункт у Раті, народні доми у Річках та Шабельні, лікарні у Раві-Руській, службі у справах дітей Жовківської РДА, місцевій пожежній охороні, пожежній частині у Раві-Руській, військовій частині (локатори). За ці кошти, зокрема, у закладах освіти відремонтували підлогу, закупили інтерактивну дошку, двері, спрямували на співфінансування мікропроекту, на харчування дітей учасників АТО, на закупівлю меблів, вікон тощо.

Comments

comments