Міську раду Рави-Руської можуть виселити з орендованого приміщення

Депутати Рава-Руської міської ради ініціювали розірвання договору оренди на приміщення, в якому розташовується офіс Рава-Руської міської ради.

Відповідний проєкт рішення було розглянуто на засіданні ХХІІІ сесії 30 червня.

Мова йде про офісні приміщення на третьому поверсі торгово-розважального центру “Центр” по вул. Євгена Коновальця, 8 у місті Раві-Руській.

Серед причин розірвання договору оренди є необхідність скорочення дефіциту бюджету.

Ініціаторами внесення проєкту рішення стали депутати від фракцій “Батьківщина” Михайло Залуцький, Микола Гринчук, Петро Ледвій, Юрій Панечко та “Свобода” Юрій Пилипишин,  Володимир Кожушко та Назар Вовк.

Під час розгляду проєкту рішення міський голова Іван Івануса зазначив, що цього року коштів за оренду приміщення орендодавцю сплачено не було.

– Цього року ми не заплатили за оренду жодної гривні через обмеження на проплату таких платежів. Сплачували лише за комунальні послуги. Це було близько 16 тис. грн. за опалення на місяць, – зауважив Іван Івануса. – У нас є погодження з власником приміщення, що через військовий стан ціна оренди буде знижена на 20% на момент його дії.

Разом з тим, відповідаючи на запитання депутатів, Іван Івануса зазначив, що додаткової угоди на зниження оренди на приміщення ще не укладено.

Також міський голова додав, що для потреб апарату міської ради та її виконавчих органів розглядають будівлю колишньої залізничної лікарні по вул. Двірцевій у Раві-Руській.

– У січні ми звернулись до Львівської міської ради аби нам передали будівлю колишньої залізничної лікарні по вул. Двірцевій. Але через військовий стан сесій Львівської міської ради не відбувалось, – додав Іван Івануса.

Натомість депутати міської ради висловили невдоволення тим, що міська рада не представила так званої «дорожньої карти», відповідно до якої міська рада повинна була розробити план відмови від оренди офісу та розміщення апарату ради та виконавчих органів у комунальних приміщеннях. Таку вимогу при ухваленні рішення про надання дозволу на оренду приміщення у лютому 2021 року висловив депутат від фракції «Голос» Данило Волох і для деяких депутатів тоді це стало аргументом підтримати рішення про взяття в оренду приміщення.

– Я був серед тих, хто підтримав це рішення. Дорожня карта повинна була бути представлена у квітні 2021 року. Де вона є? Про що можна далі говорити? – зазначив позафракційний депутат міської ради Василь Мельник. Він зауважив, що для потреб міської ради можна використовувати й інші комунальні приміщення – школи-інтернату, адміністративні будинки колишніх сільських рад у Липнику, Потеличі чи Гійчі.

Іван Івануса зазначив, що у військовий стан будь-які капітальні видатки, ремонт заборонено проводити.

Натомість депутат від фракції «Батьківщина» Юрій Панечко додав, що раніше міська рада могла б придбати приміщення.

– Наша громада має безліч приміщень. Ми могли, коли у нас були кошти, надходили від сплати акцизу, хоча б придбати приміщення, а може вже й почати щось будувати, – зазначив Юрій Панечко.

Нагадаємо, Рава-Руська міська рада орендує офісні приміщення у торгово-розважальному центрі «Центр» по вул. Євгена Коновальця, 8 у Раві-Руській з 2021 року після ухвалення відповідного рішення на засіданні сесії 11 лютого 2021 року. Кошти на оренду спрямовують з місцевого бюджету. Договір укладено майже на 3 роки. Оренда вартує місцевому бюджету близько пів мільйона гривень щороку, не враховуючи комунальні послуги.

Необхідність оренди додаткового приміщення була викликання суттєвим збільшенням штату апарату Рава-Руської міської ради та створення виконавчим органів після того, як відбувся новий етап децентралізації за підсумками місцевих виборів 2020 року.

У орендованому приміщенні у центрі Рави-Руської розташовуються кабінети міського голови та його заступників, керуючої справами, а також загальний відділ, Фінансовий відділ, відділ публічних закупівель, кабінет юристів, Відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту та її централізована бухгалтерія. Також там відбуваються засідання сесій Рава-Руської міської ради.

У адміністративному ж будинку по вул. Ярослава Мудрого, 3 у Раві-Руській, де раніше повністю і розташовувався апарат міської ради, працюють відділи “Центр надання адміністративних послуг”, соціального захисту, Служба у справах дітей, відділ земельних відносин та благоустрою, містобудування та архітектури, бухгалтерського обліку, відділ економіки та інвестицій, Центр надання соціальних послуг, а також розатшовуються кабінети інших працівників загального відділу і секретаря міської ради.

За результатами голосування «за» розірвання договору оренди проголосували 6 депутатів, 2 – «проти», 5 – «утримались», 3 – «не голосували». Відтак рішення не було ухвалено. Усього на сесії було зареєстовано 15 депутатів та міський голова. Загальний склад ради складає 26 депутатів. Для ухвалення рішення необхідно щонайменше 14 голосів. Чи вноситимуть питання на розгляд сесії повторно – наразі невідомо.

Долучайтесь до нас у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

Comments

comments