Учні Жовківщини успішно виступили на обласних олімпіадах

У  №3 (93), від 20 лютого, «Прикордоння» опублікувало переможців та призерів районного етапу учнівських олімпіад зі шкільних предметів. Цього разу до уваги читачів – результати обласного етапу, які вміщені у №4 (94) газети “Прикордоння”.

Третій (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад зі шкільних предметів відбувався з 20 січня до 18 лютого. У ньому взяли участь, здебільшого, переможці районного етапу. Учнів Жовківщини, які також брали у ньому участь, за підсумками зайняли призові місця.

Так, у обласній олімпіаді з математики ІІІ третє місце зайняла восьмикласниця Христина Гнідець із Жовківської школи №1.

Високий рівень знань з правознавства показали учениці з Дублянської школи Анастасія Савчук (9 клас) і Анастасія Квітнюк (10 клас), які зайняли друге та третє місця відповідно.

Другим за результатами знавцем історії на Львівщині став учень 8 класу Жовківської школи №1 Остап Демків. Ще одним «срібним» призером стала його землячка Марія Букрій (9 клас) зі школи №3.

Третє місце з біології зайняла за дев’ятикласницею з Дублян Анастасією Савчук і ученицею 11 класу зі Жовківської школи №1 Ольгою Харко.

Друге місце в олімпіаді з астрономії посів Максим Когут, учень 10 класу школи №1 міста Жовкви.

Також другою стала у олімпіаді з географії восьмикласниця з Глинського НВК Ольга Борецька. Іншими призерами стали Анна Горбова (9 клас) з Рава-Руської школи-інтернату, Анастасія Кулинич (10 клас) з Глинської школи і учениця 11 класу з Дублян Діана Сейжарі, які зайняли треті місця.

Найкращим знавцем української мови та літератури стала дев’ятикласниця Марія Букрій з Жовківської школи №3. Також друге місце зайняла учениця 9-го класу з Гійченської школи Олена Пиріг.
Згідно з підсумками олімпіади з англійської мови ІІ і ІІІ місця посіли учениця 10 класу Анастасія Вірун зі Жовківської школи №2 і одинадцятикласниця Катерина Сааде з Рава-Руської школи №1.

Третім за результатами знавцем інформаційних технологій стала десятикланиця Ярина Кірєєва з Глинської школи.

Першим «екологом» області стала учениця 11 класу Софія Кондур з Дублян. Крім того, третє місце зайняв десятикласник Святослав Головань з Рава-Руської школи-гімназії.

За результатами олімпіади з хімії, треті місця посіли Василь Пелешко (8 клас) з Рава-Руської школи №1 і Андрій Войтик (11 клас) з Новоскварявської школи.

Друге місце з фізики зайняла восьмикласниця Річківської школи Юлія Саламаха, треті дістались Олексієві Курці з Куликова, Ірині Качмар зі Жовківської школи №1 і Данилові Климу зі Синьковицької ЗОШ – учням десятого, дев’ятого і восьмого класів відповідно.

Другою серед дівчат у олімпіаді з трудового навчання стала дев’ятикласниця Дублянської школи Ірина Вергун.

Другі та треті місця у обласній олімпіаді з християнської етики зайняли дві учениці з Дубляської школи – Анастасія Савчук (9 клас) і Соломія Штай (10 клас) відповідно.

– Цьогорічні результати третього етапу олімпіад зі шкільних предметів стали кращими для учнів нашого району на дев’ять призових місць, – розповіла директор інформаційно-методичного центру відділу освіти Жовківської районної державної адміністрації Богдана Кочут. – Серед призерів були школярі зі шкіл з І-ІІ ступенями навчання (1 – 9-і класи, – Авт.), що свідчить про ріст рівня викладання у цих навчальних закладах.

Михайло Левандовський

Фото для ілюстрації

Comments

comments