Забірчани та гійченці на велосипедах спільно здолали близько 20 км

22 червня через села Забір’я та Гійче пройшов велопробіг «Ми пам’ятаємо», присвячений Дню скорботи і вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни. Про це повідомили у Забірській сільській раді.

Велопробіг відбувався по історичних місцях обох сіл. Він стартував від Народного дому Забір’я, проходив через забірські та гійченські поля. Учасники велопробігу побували біля ДЗОТів, які простягалися двома рівними лініями від села Річок до Волиці.

На початку Гійчого учасники велопробігу зупинилися біля могили борцям за волю України. Другою станцією маршруту був пам’ятник жертва Другої світової війни біля Народного дому Гійчого.

У гійченській бібліотеці учасники велопробігу оглянули тематичну книжкову виставку «Війні немає забуття».

Учасники велопробігу побували і біля історико-меморіального комплексу «Прибитка» у Гійчому – на місці захоронення військових учасників Першої світової війни. Там перші запалили свічки, спільно помолилися за всіх героїв, які віддали життя за рідну землю.

Там ми запалили свічки біля символічних могил полеглих героїв. Екскурсію по Меморіалу провела зав.біб. Семочко Надія. Після цього, наступною зупинкою була могила “Борцям за волю України ” у селі Забір’я. Закінчився велопробіг спільною молитвою за всіх героїв, хто віддав життя за рідну землю.

Загалом, дистанція велопробігу склала близько 20 км.

Василь Волокуша, газета “Прикордоння” №5 (85) від 29 червня 2017 року

Comments

comments