РЕДАКТОРУ “ПРИКОРДОННЯ” ПОГРОЖУЮТЬ ПІСЛЯ ПОЯВИ ПУБЛІКАЦІЇ ПРО СКАНДАЛЬНИХ МОТОЦИКЛІСТІВ

Редактор газети “Прикордоння” та сайту “Прикордоння інфо” отримав погрози після опублікування у Інтернеті статті про мотоциклістів, які ганяють по вулицях Рави-Руської на високих швидкостях.

Після опублікування на сайті Prykordonnya.info розслідування “Аварія, фальшиві номера, малолітні «водії» без водійських прав: мотоцикли «ганяють» по центральних вулицях міста“, один із ймовірних мотоциклістів, який порушував правила дорожнього руху на мотоциклі з польською реєстрацією, написав редактору “Прикордоння” повідомлення на його сторінку у соціальній мережі, у якій вимагав видалити згадану публікацію, при цьому погрожуючи, якщо цього не буде.

“Рагуль ти ше не з*бавя вссяку ху*ню писсати? тобі реально завтра пздц буде ) або видаляєш всьо шо писав або завтра побаиш шо буде_”, – такого змісту отримав редактор “Прикордоння” повідомлення.

– О 16.20 год у суботу, 24 вересня, на сайті Prykordonnya.info та на сторінках сайту у соціальних мережах “Рава-Руська інформаційна – газета “Прикордоння” було опубліковано статтю мого авторства, у якій йшлося про те, як по вулицях міста на шалених швидкостях ганяють мотоциклісти, порушуючи при цьому правила дорожнього руху. Один з них навіть вчинив аварію , – розповів редактор “Прикордоння” Андрій Бучко. – А вже через кілька годин, того ж дня, о 21.07 год, я отримав повідомлення у соціальних мережах з погрозами. Ім’я цього погрожувача – Юрій Янковець. За матеріалами мого розслідування, саме так звати одного з водіїв скандальних мотоциклів”.

Згадане розслідування про те, як мотоциклісти порушують правила дорожнього руху, з’явилося у друкованому вигляді ще 13 серпня на шпальнах газети “Прикордоння”. Лише через півтора місяця, 24 вересня, воно було опубліковано у всесвітній мережі.

– Завтра я звернуся до правоохоронних органів із заявою про погрози на мою адресу. Кримінальний кодекс України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналіста та погрози журналісту. Це повідомлення я розцінюю саме так, – зазначив Андрій Бучко.

Нагадаємо, у публікації “Аварія, фальшиві номера, малолітні «водії» без водійських прав: мотоцикли «ганяють» по центральних вулицях міста” йшлося про те, як кілька мотоциклістів з квітня цього року по кілька годин ледь не щодня на шалених швидкостях ганяють по центральних вулицях Рави-Руської, особливо, по вул. Львівській. При цьому, серед водіїв за кермом цих мотоциклів були, зокрема, і малолітні “водії”, тобто ті, які навіть відповідно до закону не можуть мати водійських прав. Серед мотоциклів були ті, які їздили на фальшифих номерах,  а також на польській реєстрації, законність перебування яких на території України викликає сумніви. 

Один із згаданих “малолітніх” мотоциклістів наприкінці травня цього року також вчини аварію поблизу однієї зі шкіл міста у День останнього дзвоника.

 

Comments

comments