У “Раві-Руській” вилучили майже 300 кг продуктів

25 липня, в пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» працівники митниці вилучили майже 295 кг незадекларованих продуктів харчування, які на автомобілі “Мерседес-Спринтер” намагалася ввезти громадянка України.

Про це повідомили у Львівській митниці.

Автомобіль “Мерседес-Спринтер” прибув з Республіки Польща під керуванням громадянки України близько 13.00. Для проходження митного контролю жінка обрала смугу «зелений коридор», чим засвідчила, що не має товарів, переміщення яких через митний кордон України обмежено.

Під час огляду мікроавтобуса співробітники управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Львівської митниці виявили, що водійка перевозить продукти харчування: чіпси, каву, чай та соки, обсяги яких перевищують дозволену норму.

Після вивантаження та зважування товару було встановлено, що його вага становить майже 295кг.

За цим фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.3 ст.471 Митного кодексу України. Товар тимчасово вилучили та помістили на склад митниці. Справу буде скеровано до суду.

У Львівській митниці нагадують, що на митну територію України громадяни можуть ввозити харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

– в упаковці виробника,, призначені для роздрібної торгівлі, не більше однієї упаковки або загальною масою не більше 2кг, кожного найменування на одну особу;

– без упаковки – у кількості, що не перевищує 2кг кожного найменування на одну особу;

– неподільного продукту без упаковки, готового до вживання, у кількості не більше ніж по одному найменуванню на одну особу;

Під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Підписуйтесь на “Прикордоння” у Telegram https://t.me/prykordonnya_info

Comments

comments