Равські депутати та мер поскандалили через каналізацію

На засіданні ХХІІ сесії Рава-Руської міської ради між міським головою та депутатами виник скандал через облаштування централізованої каналізації.

Так, у проєкті рішення «Про внесення змін до показників бюджету» було передбачено кошти на прокладання централізованої каналізації на вулицях Рави-Руської на загальну суму 149 тис. 750 грн. Зокрема, ця сума передбачала спрямування коштів на роботи, на трьох різних вулицях – від будинку №3 по вул. Ярослава Мудрого до вул. Паркова; від будинку №32 до будинку №38,40 по вул. Грушевського та від будинку №11 по вул. Дружби до будинку №8 по вул. Кондратюка.

Однак під час обговорення питання міський голова Іван Івануса вніс пропозицію виключити з переліку фінансування ремонтних робіт по каналізаційному колекторі на відрізку від буд. №11 по вул. Дружби до буд. №8 по вул. Кондратюка на суму 49 тис. 900 грн.

– Ми не маємо зараз таких можливостей, щоби у військовий час робити окремі ремонти для окремих людей, – зазначив Іван Івануса. – Ми це зробимо трохи пізніше.

Попри те, що Іван Івануса зазначив, що згадані ремонтні роботи ще не проведені, насправді вони вже виконані і потребують фінансування. Конкретних імен та прізвищ міський голова не уточнив, однак, як з’ясувалось, поруч, на вулиці, через яку пролягає згадана каналізація, проживає  депутат міської ради Василь Мельник.

– Це камінь у мій город? Нечистоти повинні все заливати, а я повинен плавати? Ви до цього хилите? – звернувся до Івана Івануси Василь Мельник, на що міський голова заперечив.

Такій пропозиції Івана Івануси передувала спроба депутатів виключити з проєкту рішення «Про внесення змін до показників бюджету» пункт про зменшення видатків на фінансування закладів загальної середньої освіти на суму 8 млн. 936 тис. 200 грн., які були повернуті у державний бюджет відповідно до рішення уряду. З першого разу для виключення цього пункту забракло одного голосу депутатів, а Василь Мельник був одним із тих, хто підтримував цю пропозицію. Після цього Іван Івануса і запропонував виключити фінансування відрізку централізованої каналізації, яка пролягає поруч із будинком депутата.

– Каналізацію Мельник особисто для себе не робить, її роблять для громади, – зазначив депутат. Василь Мельник також зауважив, що каналізацію вже прокладено, він уклав договір на надання послуг з водовідведення з комунальною службою і сплачує відповідні кошти.

До суперечки долучились й інші депутати міської ради, які зазначили, що виокремлювати когось окремо з жителів вулиці не варто, і що не один їхній колега там проживає.

Жоден із депутатів, які брали участь у засіданні сесії, пропозицію виключити пункт про фінансування каналізації від вулиці Дружби до Кондратюка  не підтримав. Сам міський голова також не голосував «за» свою ж пропозицію, утримавшись.

Нагадаємо, після завершення ХХІІ сесії між депутатом Василем Мельником та міським головою Іваном Іванусою виник скандал щодо голосування про заборону діяльності церкви московського патріархату на території громади.

Comments

comments