Незряча равчанка стала «бронзовим» призером чемпіонату України

Мешканка Рави-Руської, 32-річна Анна Кушнір, стала призером чемпіонату України з армспорту серед неповносправних.

Про це йдеться у №7 (97) газети “Прикордоння”.

Анна Кушнір – інвалід по зору з дитинства. Вона народилась у 1986 році у Раві-Руській і все життя тут проживає. Змалечку Анна мріяла займатися армреслінгом, але цього робити їй не дозволяли, оскільки були побоювання, що стан її здоров’я може погіршитись.

– Займатись армреслінгом було моєю мрією і я вирішила, що варто спробувати, а вік у 32 роки не є перешкодою, – розповіла Анна Кушнір. – Три роки тому я перенесла надто складну операцію. Слава Богу, залишилась живою і тепер не буду здаватись, а займатимусь спортом надалі.

Що цікаво, равчанка легким спортом займається все життя, але армреслінгом, на чемпіонаті України з якого завоювали третє місце, – менше півроку.

– Займатись армспортом почала у грудні. Тоді ж вперше взяла участь у змаганнях – чемпіонаті Львова серед здорових. Там я посіла четверте місце, – додала равчанка.

Анна Кушнір займається фізичною підготовкою у Раві-Руській з тренером Богданом Васильківом, а технічну складову забезпечує львівський клуб «Леви» (тренер Богдан Іваніцький).

У чемпіонаті України з армспорту, який відбувався у квітні в Одесі, брали участь 116 учасників з вадами зору та рухового апарату зі всієї України. Равчанка зайняла третє місце у ваговій категорії до 70 кг, поступившись чемпіону та віце-чемпіону. Перша, до речі, є також чемпіоном Європи.

Анна Кушнір прагне пробитись на чемпіонат світу. Хоча армспорт наразі не входить до програми олімпійських видів змагань, але якщо його у цей перелік включать, за словами равчнки, вона прагнутиме потрапити туди

– Хочу довести, що ми, хворі, можемо досягти високий вершин, – додала Анна Кушнір.

 

Comments

comments