У Рава-Руському лісгоспі згоріло майже 10 гектарів лісових культур

26 і 27 березня, в результаті трьох умисних підпалів у лісових масивах ДП «Рава-Руське ЛГ» згоріло 9,7 га. лісових культур. Підпали були виявлені в Рава-Руському лісництві, одночасно в трьох локаціях – квартал 19, 20 і 29. При максимальному пориві вітру та посушливій погоді пожежа поширювалась дуже швидко.

Про це повідомили у пресслужбі Рава-Руського лісгоспу.

Осередок вогню вдалось локалізувати завдяки швидкої реакції 60-ти працівників державної лісової охорони та понад сто небайдужих громадян с. Річки, с. Забір’я, с. Равське, с. Синьковичі, с. Шабельня та м. Рава-Руська. Для погашення вогню була використана власна техніка: 2 пожежні машини, 2 модуля, ранцеві оприскувачі, 2 трактора з плугами, трактор з бочкою.

Комісія вже опрацьовує наслідки завданих збитків. Матеріали будуть передані в правоохоронні органи для встановлення винних осіб. Про те, можемо вже стверджувати, що палій готував дану операцію заздалегідь, адже були знайдені підготовлені матеріали для підпалювання.

Стихія вогню не обминула і інші лісництва. На вихідних відбувся підпал сухої трави на сільськогосподарських угіддях, що знаходились поблизу лісових масивів Потелицького лісництва ДП «Рава-Руське ЛГ». Силами лісової охорони та місцевих мешканців вдалось локалізувати вогонь, не допустивши його до Держлісфонду.

“Шановні громадяни, звертаємось до Вас з проханням не палити траву, там живуть звірі, вони також хочуть жити. Навіть ворогів живими не спалюють. Дякуємо усім, хто прийшов на допомогу та допоміг побороти стихію”,  – зазначили у лісгоспі.

Comments

comments