На шпалозаводі – новий директор

12 лютого одне з найбільших промислових підприємств у Жовківському районі, Рава-Руський шпалопросочувальний завод, отримало нового керівника. Ним став Ігор Ковальчук. Новий директор розповів про перші враження на посаді, плани на майбутнє та перспективи заводу.

Про це йдеться у №5 (95) газети “Прикордоння”.

Ігор Ковальчук – львів’янин. Він народився у Львові, закінчив факультет прикладного матеріалознавства «Львівської політехніки» та юридичний факультет Львівського державного університету внутрішніх справ. Працював у комерційних структурах, був заступником начальника «Львівської залізниці», заступником начальника департаменту ресурсного забезпечення Державної митної служби України, очолював підприємство Міністерства оборони України «Монтажник-Львів».

З грудня 2017 до лютого 2018 працював працював заступником директора з комерції Рава-Руського шпалопросочувального заводу. Його загальний трудовий стаж складає 23 роки.

– Ігорю Едуардовичу, досвід роботи у структурі «Львівської залізниці» у Вас невеликий – 8 місяців. Чи не було страшно очолювати таке велике підприємство, як Рава-Руський шпалозавод?

– Звісно, були певні внутрішні побоювання – справлюся чи ні. Але для того працюю кожен день, щоби вирішувати проблеми і трудового колективу, і заводу, і «Укрзалізниці». В структурі «Укрзалізниці» таких заводів всього два – у Раві-Руській та у Новомосковську. Тому ми повинні виконувати доручення «Укрзалізниці» щодо забезпечення шпалою. До цього дуже серйозно ставимось і я теж дуже переживаю, аби раптом чогось не опустити.

– Які враження від трудового колективу?

– Трудовий колектив дуже хороший, працівники – досвідчені, допомагаємо одне одному і начебто все у нас виходить.

– Ви займали керівні посади у інших структурах. Наскільки робота там схожа або відрізняється від роботи на посаді керівника шпалозаводу?

– У кожній роботі все розпочинається із фінансування, планування поточних перспективних завдань. Робота на заводі дуже схожа, адже у кожній структурній одиниці вона залежить, зокрема, від цих факторів.

– Які у Вас склались перші враження від заводу?

– Дуже позитивні. Завод – у дуже хорошому стані, помітно, що усі об’єкти, які розташовуються на його території, є у дуже задовільному стані, техніка – доглянута. Крім того, кадровий склад колективу дуже хороший.

– Ви працюєте трохи більше місяця на посаді директора заводу. Які виокремили проблеми і поставили цілі перед собою?

– Протягом двох років наш колектив не отримував преміювання. У минулому місяці було розроблено Положення про преміювання і вже у березні працівники отримали надбавки до зарплати. Одним зі своїх завдань бачу доведення заробітної плати до такого рівня, щоби вона була достойною.

Враховуючи те, що триває реформування «Укрзалізниці», як це може вплинути на завод?

– Впевнений, що реформування «Укрзалізниці» – це правильний крок в галузі, який буде позитивно сприяти економіці нашої держави. І така структура як Рава-Руський шпалопросочувальний завод повинна бути невід’ємною складовою «Укрзалізниці».

Перспективи переформатування чи навіть ліквідації заводу я не бачу. Навпаки – залучаємо галузевих спеціалістів до розробки нових завдань з модернізації підприємства та збільшення обсягів виробництва.

– У минулі роки завод дуже часто працював у трьохденному режимі. Яка ситуація зараз?

– Працюємо 5 днів на тиждень, замовлень маємо достатньо.

Comments

comments