Історичний момент – законопроєкт “Про службу військового капеланства” УХВАЛЕНО! – Ростислав Тістик

Законопроєкт 4626 «Про Службу військового капеланства» підтримали 291 народний депутат.

Про це повідомили у пресслужбі народного депутата України Ростислава Тістика.

«Сьогодні ми зробили важливий крок для підтримки священнослужителів-добровольців, що з перших днів і до сьогодні на передовій. Українських Парламент пам’ятає вчинки Героїв! Ухваленння законопроєкту – найменше, що можемо зробити і як віддячити за Вашу службу!» – сказав один із співавторів законопроєкту Ростислав Тістик.

У законі визначено принципи, на яких здійснюється діяльність Служби військового капеланства, її структура, порядок підпорядкування та загальна чисельність; закріплюється статус військових капеланів, як військовослужбовців, визначаються їх функціональні обов’язки; запроваджуються квоти конфесійного представництва, відповідно до потреб особового складу з урахуванням поліконфесійності нашої держави.

Законом також передбачено створення міжконфесійних рад з питань військового капеланства як дорадчих органів при Міністерстві оборони України та Міністерстві внутрішніх справ України. Згідно з текстом документу, Служба підпорядковується безпосередньо командуванню військової частини.
Важливо: військові капелани не отримуватимуть зброї та боєприпасів, а також не можуть бути залучені до чергувань, нарядів, проведення службових розслідувань.

«До підготовки документи були залучені представники різних релігійних конфесій, військовослужбовці та військові капелани, на яких поширюватиметься дія Закону. Всеукраїнська Рада Церков підтримала поточну редакцію законопроєкту. Дякую всім причетним за тривалу роботу над документом . Закликаю – єднаймося навколо правильних цінностей. Слава Україні», – закликав нардеп Ростислав Тістик.

 

Comments

comments