На книжки у Куликові передбачили 100 тис. грн.

У Куликівській громаді затвердили Програму поповнення бібліотечних фондів на 2021 рік. Відповідне рішення ухвалили депутати Куликівської селищної ради на засіданні сесії.

Програма затверджена у сумі 100 тис. грн. За ці кошти заплановано забезпечення бібліотек  громади мінімумом науково-популярних видань, кращих зразків класичної та сучасної української і світової літератури.

«Передбачається, що це буде вибірковий, ретельно сформований перелік як вітчизняно так і зарубіжної продукції відповідно до статусу бібліотек, їх пріоритетних завдань та складу їх користувачів», – йдеться у Програмі.

Також у межах Програми заплановано придбання творів історичної тематики, , пригодницької літератури детективного жанру, фентезі, видання історико-краєзнавчого характеру, творів галицьких авторів, лауреатів Національної премії України імені Т.Г. Шевченка та інших премій, електронних видань та мультимедійних продуктів, кращих зразків дитячої літератури, які мають вплив на виховання, духовний та інтелектуальний розвиток дітей, науково-популярних творів пізнавального змісту, книг сучасних українських авторів-лауреатів премій в галузі дитячої літератури та переможців книжкових рейтингів.

До слова, на території Куликівської громади існує одна центральна публічна бібліотека та дев’ять бібліотек-філій, бібліотечний фонд складає 43 тис. 352 примірники.

«На сьогодні залишається проблема оновлення бібліотечних фондів бібліотек, оскільки частина літератури ХХ століття не користується попитом читачів. Це спричинило до фізичного і морального «старіння» бібліотечних фондів. Таким чином, за 2020 рік списано  в цілому з періодичними виданнями 1196 примірників на суму 812.18 грн, які втратили актуальність або фізично зношені.

Завдання програми – змінити диспропорцію у складі фондів і подолати недоліки у комплектуванні й оновленні бібліотечних фондів, завдяки чому бібліотеки громади отримають певну кількість видань української класики, творів сучасних авторів та інше», – йдеться у програмі.

Фото для ілюстрації

Comments

comments