Жовківський район не використав понад 22 млн. грн. на освіту

У Жовківському районі, за підсумками 2020 року, залишилось невикористаними найбільше коштів освітньої субвенції у Львівській області. Таку інформацію опублікував експерт секторальної освітньої платформи Асоціації ОТГ, аналітик ефективності освітніх мереж Сергій Пазюк.

За підсумками року Жовківський район не використав 22 млн. 382 тис. 462 грн. коштів освітньої субвенції. Також найбільше невикористаних коштів після Жовківщини – у Сокальському районі (19 млн 762 тис. 865 грн.) Буському районі (15 млн. 579 тис.) та Зимноводівській ОТГ (15 млн. 431 тис. грн.).
Разом з тим повністю освітню субвенцію використали Радехівська ОТГ, Судововишнянська ОТГ, Гніздичівська ОТГ, Грабовецька ОТГ, Новомістівська ОТГ, Старосамбірський, Самбірський, Радехівський, Мостиський райони, а також Трускавець, Стрий, Новий Розділ та Дрогобич.

Нагадаємо, у відповідь на запит “Прикордоння” щодо невикористаних коштів освітньої субвенції та вільних залишків у Жовківському районі у відповіді Жовківській РДА на запит про суми не йшлось, але було зазначено, що ці кошти перераховані до бюджету Львівської районної ради, яка і буде розподіляти кошти.

З власних джерел «Прикордонню» стало відомо, що освітня субвенція, за законом, повинна повернутись назад у громади колишнього Жовківського району пропорційно кількості учнів, які там навчаються. А от кошти вільного залишку районного бюджету невідомо чи дістануться громадам колишньої Жовківщини і якщо так, то у якій сумі, невідомо.

 

Comments

comments