Як штрафуватимуть власників авто з іноземною реєстрацією

Державна фіскальна служба Україна підтвердила, що штрафуватиме власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

Про це йдеться у матеріалі сайту  Auro.ria.com.

Штрафи накладатимуть у випадку порушення термінів тимчасового ввезення “іноземних” автомобілів на територію України. Розмір грошового покарання залежатиме від такого терміну.

Зокрема, як йдеться у публікації, протермінування до 3 діб для власників нерозмитнених авто вартуватиме попередження або штраф у розмірі 850 грн. (ст. 481, ч. 1 МКУ).

Якщо порушення терміну тимчасового ввезення автомобілів складатимуть від 3 до 10 діб, або у випадку повторного порушення протягом року, то власникам доведеться сплатити штраф у розмірі 5100 грн. (ст. 481, ч. 2 МКУ).

У випадку порушення терміну у понад 10 діб, штраф накладатиметься у розмірі 17000 грн.

Також, якщо співробітники ДФС виявлять факти експлуатації автомобілів, що перебувають у режимі “тимчасового ввезення”, буде розглянуто питанн япро застосування санкцій. описаних в ст. 485 МКУ, а саме – штраф у розмірі 300% митни платежів для даного автомобіля.

У випадку порушення термінів “транзиту” (ст. 470 МКУ) на 1 добу, власникові автомобіля винесуть попередження або штраф у розмірі 170 грн, від 2 до 10 діб – штраф у 3400 грн., більше 10 дні – у 8500 грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося що митниця готує нові жорсткі правила для власників “іноземних” автомобілів.

Comments

comments