У Жовкві відбувся форум про культурну спадщину

16-18 вересня у Жовкві відбувся Українсько-Польський Форумі «Культурна спадщина – джерело енергії для творчості та інновацій».

Форум проводився за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, проєкт «2 замки: спільна історія, спільне просування, стимул для зміцнення співпраці, туристичних потоків та економічного зростання».

Організаторами Форуму «Культурна спадщина – джерело енергії для творчості та інновацій» виступили Державний історико-архітектурний заповідник у місті Жовква та Інститут Регіонального Розвитку.

У Форумі взяли участь фахівці в сфері історичної спадщини, керівники органів влади і місцевого самоврядування в сфері культури і туризму, громадські організації в сфері культури і регіонального розвитку, активісти, громадські діячі, що просувають історичні міста і історичну спадщину, соціально-активний бізнес.

Програма форуму передбачала пленарну дискусія ОНЛАЙН «Культурна спадщина для майбутнього українсько-польського прикордоння», воркшопи «Промоція історичної спадщини: сучасні підходи та інструменти», «Як поєднати культурну спадщину з новими технологіями та творчими індустріями?», «Як створити креативний простір на основі культурної спадщини», «Культурна спадщина і демократичні цінності. Розбудова миру і порозуміння», «Промоція історичної спадщини: сучасні підходи та інструменти», «Як поєднати культурну спадщину з новими технологіями та творчими індустріями?», «Культурна спадщина і ефективна взаємодія влада-громада-бізнес», «Культурна спадщина і молодь. Як зацікавити, залучити, збагатити», світове кафе «Як зробити історико-культурну спадщину рушійною силою для регенерації міст, розвитку транскордонного співробітництва, розвитку економіки малих міст та покращення якості життя людей?»

Comments

comments