У Дублянах будівля школи може піти під землю

Будівля Дублянської школи імені Анатолія Жаловаги просідає, а стіни – тріскають. Відтак існує небезпека, що у найближчому майбутньому приміщення може стати аварійним.

Про це йдеться у №10 (146) газети “Прикордоння”.

Проблема у єдиній школі Дублян виникла у 2010 році. Тоді на будівлі закладу облаштували шатровий дах, однак роботи не були правильно закінчені, в результаті чого фундамент швидко почав просідати.

– Тоді не завершили процес водовідведення. Ринви пустили під фундамент, туди стікала вода і він почав просідати, – розповіла директора Дублянської школи Оксана Мирон.

словами керівниці, зараз у підвалі будівлі школи – вода, на стінах – тріщини.

– У деяких класах навіть не можемо відчинити вікна, бо віконні рами просідають. Був випадок, що навіть тріс склопакет, – додала директорка.

За словами Оксани Мирон, у 2013 році невелику частину ремонту зробили, але після початку війни на сході України з різних інстанцій почали приходити відписки, що коштів на продовження робіт немає.

– Зараз за кошти Дублянської міської ради було виготовлено проектно-кошторисну документацію на проведення відповідних робіт. Вони коштуватимуть близько 4 млн. 500 тис. грн. Однак де взяти кошти на це – невідомо, – додала Оксана Мирон.

Начальник відділу освіти Жовківської РДА Михайло Коваль у коментарі «Прикордонню» розповів, що критичної ситуації у Дублянській школі немає, але проблему вирішувати потрібно.

Школа побудована на плавуні, колись там було болото. Наразі виготовлено технічну документацію на укріплення фундаменту і водовідведення, – розповів Михайло Коваль.

За словами керівника районного відділу освіти, будівля є безпечною, у іншому випадку її б оголосили аварійною, але необхідно провести ремонтні роботи, аби запобігти її руйнації.

Додамо, будівля Дублянської школи ім. Анатолія Жаловаги була здана в експлуатацію у 1985 році. Вона розрахована на 1 тис 568 учнів. Будівля школи є найбільшою у Жовківському районі, площею 9 тис. 800 кв. метрів. Крім того, тут навчається найбільша кількість учнів – 960, і працює найбільше педагогів та технічних працівників – понад 100.

 

 

Comments

comments