Всі дитсадки та школи Рави – у теплі

За останні кілька років у Раві-Руській теплом вдалось забезпечити майже всі установи соціального призначення – від дитсадків та шкіл до лікарні, – про це йдеться у №15 (151) газети “Прикордоння”.

– Впродовж п’яти років нам вдалось забезпечити якісним теплом три школи, будинок творчості, а також два дитсадки, – розповів міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

Стратегія міської ради полягає у тому, аби забезпечити теплом, в першу чергу, заклади освіти та медицини.

– Так, менші об’єкти ми перевели на опалювання за допомогою теплової помпи, коли тепло в приміщення подається за рахунок різниці температур. Такими об’єктами у нас є корпус для початкових класів школи №1, дитсадок №2 «Берізка», будинок творчості. Для опалення більших об’єктів поруч було облаштовано котельні, які працюють на щепі. Вони опалюють школу-гімназію, професійний ліцей, дитсадок №1 «Вишенька», головний корпус школи №1, спортзал і корпус початкових класів школи №2, – зазначив Микола Зінько. – Окрім того, що в дитсадках та школах стало значно тепліше, економію ми відчули і у бюджеті. Зокрема, одні лише теплові помпи дозволяють заощаджувати від 25 до 35% коштів.

Серед об’єктів, у яких ще планують втілити проєкти з енергозбереження, один з корпусів будинку творчості, окремі корпуси шкіл, а також лікарня. Щодо останньої, то цього року буде виготовлено відповідну документацію, яка дозволить встановити котельню на щепі у наступному році.

Загалом, за останні роки на забезпечення теплом, встановлення та реконструкцію систем опалення з бюджету Рава-Руської міської ради було виділено майже 2 млн. 400 тис. грн.

Так виглядає одна з теплових помп

 

Comments

comments