«Вдалося переконати колег приєднати Рава-Руську ОТГ до Львівського району» – Ростислав Тістик

Програма децентралізації в Україні триває вже п’ятий рік. На сьогодні основні дискусії ведуться в питанні субрегіонального розподілу в областях. Зокрема, на Львівщині розглядають план поділу на 7 районів замість діючих 20-ти.

За попередним планом Кабмін вніс діючий Жовківський район до перспективного плану Львівського району, проте Рава-Руську ОТГ включив до складу Яворівського району. Разом з тим, депутат від Львівщини Ростислав Тістик отримав звернення від громади Рава-Руської ОТГ, в якому голова міста та голови всіх сільких рад, що будуть у складі майбутньої ОТГ спільно висловили бажання приєднатися до Львівського. Нардеп звернувся до міністра розвитку громад та територій України Олександра Чернишова. Також Тістик відстояв позицію громади на підкомітеті з питань адміністративно-територіального устрою.

«Я розумію, що жителям Рава-Руської громади дійсно буде комфортніше у складі Львівського району. Я, як представник громади на Львівщині, дослухаюсь до рішень самих мешканців і радий, що вдалось попередньо переконати колег з підкомітету підтримати саме такий розподіл майбутньої ОТГ», – розповів Тістик.

Тривалі дискусії велися й щодо існування Яворівського району. На брифінгу у Верховній Раді України депутат від Львівщини Ростислав Тістик звернувся до Міністерства розвитку громад та територій підтримати бажання громади  стати окремим районом з центром в м.Яворів.

«Мав робочий візит на Яворівщину та обговорив з представниками місцевого самоврядування їх бачення розподілу Львівщини на райони. Однозначно підтримую відокремлення 7 – Яворівського району. Із включенням 3 громад Мостиського району (Мостиської, Судовишнянської та Шегинівської ОТГ). Яворівщина є економічно спроможна, має досвід реалізації великих міжнародних проектів та залучення інвестицій, якісне транспортне сполучення», – зазначив нардеп під час брифінгу.

Крім того, Тістик відстоював і розподіл майбутньої Перемишлянської ОТГ до Львівського району, та підтримав існування окремого Золочівського району. На сьогодні всі пропозиції народного обранця в комітеті підтримали.

Графік роботи громадської приймальні народного депутата України Ростислава Тістика: кожен перший вівторок місяця з 10 о 14 год. Контактний телефон: 099 493 40 28, tistykverhovnarada@gmail.com, Адреса: м. Жовква, вул. Львівська, 40, 1 поверх (приміщення Жовківської РДА).

Comments

comments