У працівниці міської ради Жовкви – коронавірус

У працівниці Жовківської міської ради швидкий тест показав позитивний результат на коронавірус. Згодом більш точний ПЛР-тест підтвердив інфікування.

Про це “Прикордонню” повідомили у Жовківській міській раді та з власних джеред.

Працівниця, у якої швидкий тест на коронавірус виявився позитивним, 2 тижні перебувала у відпустці і лише у середу, 29 квітня, вийшла на роботу.

– Нам стало відомо, що одна з її родичок, яка проживає не у Жовкві, захворіла на коронавірусну інфекцію. Тому як тільки вона вийшла з відпустки, пройшла швидкий тест і самоізолювалась. Фактично ні з ким за той невеликий проміжок часу перебування у будівлі міської ради вона не контактувала, – розповів міський голова Жовкви Петро Вихопень.

За словами міського голови, працівниця почуває себе добре, симптомів захворювання у неї наразі не було і немає (станом на ранок, 4 травня). У інших працівників Жовківської міської ради також все в порядку.

– Нам порадили пройти тест на коронавірус через 7-10 днів (після працівниці, в якої швидкий тест був позитивний, – Авт.) тому у четвер-п’ятницю (7-8 травня, – Авт.) зробимо це, – додав Петро Вихопень.

Разом з тим, міський голова додав, що міська влада, комунальні служби не можу не працювати, оскільки повинні забезпечувати життєдіяльність міста.

– Обмеження у приміщенні міської ради є та були. Зокрема, її працівники по черзі ходили у відпустки, аби не перебувати кільком одночасно у одному кабінеті. Громадянам обмежуємо доступ до приймальні.

Вважаю, що ми, як орган місцевого самоврядування, багато зробили: надали 300 тис. обласному та 200 тис. грн. районному бюджетам на лікування жовківчан, якщо таке необхідно, і забезпечення засобами захисту лікарів відповідно. Також дезінфікували дві церкви, двічі – вулиці міста. При бюджеті міста у 20 млн. ми витралили на протикоронавірусні заходи 650 тис. грн. Це – немало, – зазначив Петро Вихопень.

Comments

comments