У Піддеревенці 5 років не можуть завершити заміну електромережі

У Піддеревенці Добросинської сільської ради п’ять років не можуть завершити відновлення електрифікації. Місцеві жителі постійно телефонують на «Гарячу лінію» «Львівобленерго» з відповідними скаргами.

Про це йдеться у №21 (133) газети “Прикордоння”.

Ремонт електромереж у Піддеревенці розпочали ще у 2014 році. Однак тоді працівники Жовківського РЕМу замінили лише половину з них. Відтак, значна частина мешканців села мала неналежне електропостачання або і взагалі його не мала. Через це у них, окрім незручностей, навіть побутова техніка виходить із ладу.

– Працівники Жовківського РЕМу зазначають, що для того, аби завершити заміну електромереж, необхідно 22 електричні опори, однак хочуть, аби їх придбали за кошти сільської ради. Однак ця установа – приватна і ми не можемо для них придбати їх, – пояснила Добросинська сільська голова Галина Гец. – Крім того, Піддеревенка – єдине село нашої сільської ради, у якої немає вуличного освітлення.

У сільській раді розробили Програми з електрифікації Піддеревенки, у межах якої за кошти місцевого бюджету придбають електроопори. Однак їх на баланс РЕМу не передаватимуть, натомість у майбутньому також на них облаштують і вуличне освітлення. Аби провести останнє, необхідно 700 тис. грн. Натомість у згаданій програмі передбачено лише 60 тис. грн.

– Цього року придбаємо лише електропоори, аби працівники РЕМу змогли завершити заміну електромережі. Натомість у наступному році плануємо різними способами таки освітити Піддеревену – братимемо участь, зокрема, у обласному конкурсі мікропроектів, – додала Галина Гец.

Під час засідання комісії у Жовківській РДА начальник Жовківського РЕМу Максим Овдейчук розповів, що роботи зі заміни електромереж у Піддеревенці завершать до середини листопада цього року.

Фото для ілюстрації

 

Comments

comments