Через рік після газифікації Лаврикова газу у будинках його жителів і надалі немає

У грудні минулого року у Лаврикові урочисто запалили газ. До цього газифікацію села проводили одинадцять років. Однак, попри те, що від часу запалення блакитного вогника минув вже майже рік, газу в оселях місцевих мешканців немає і досі.

Про це йдеться у №20 (132) газети “Прикордоння”.

Нагадаємо, газифікація Лавриківської сільської ради передбачає забезпечення газом 450 допомогосподарств у семи селах.

– На Миколая буде рік, як у селі запалили газ, але у людських домівках, – розповів лавриківчанин Зіновій Літепло, який і звернувся до «Прикордоння» з інформацією щодо газифікації. – Це триває вже дванадцять років, а газу немає навіть у мережі.

У коментарі «Прикордонню» голова Лавриківської сільської ради Михайло Жук пояснив, що прокладання мережі по селах дійсно завершено, але подача газу не відбувається через те, що мешканці не підготували документи та кошти для виготовлення технічних умов.

– Усе, що залежало від сільської ради, ми зробили і робимо надалі. Наприклад, маємо домовленість з газовою службою аби люди приносили нам усі документи, писали тут заяви тощо. Оплата за виготовлення технічних умов відбувається через банк. Те, коли подадуть газ у будинки людей, тепер залежить лише від них самих, – розповів Михайло Жук.

За його словами, місцеві мешканці не надто активно здають документи на виготовлення технічних умов. Це їм коштуватиме близько 5 тис. грн. – це сума за виготовлення технічних умов та проекту. Додаткові кошти – за прокладання труб і розведення мережі по домогосподарствах визначають індивідуально в залежності від віддаленості до головного газопроводу.

– Документи можна приносити у сільську раду, тут ми робимо відповідні довідки, нікуди людей не відправляємо. До нас приїздить проєктант, він телефонує до людей, робить заміри відповідно до їхніх побажань і виготовляє проект, – додав сільський голова. – Перепон у тому, аби у людських домівках з’явився газ немає жодних, лише – у їхній активності.

Наразі газу немає у жодному домогосподарстві Лавриківської сільської ради.

Фото з архіву ЛОДА

Comments

comments