Шахтарі знову готуються блокувати дорогу Львів – Рава-Руська

Працівники ДП «Львіввугілля» погрожують перекрити 7 червня дорогу міжнародного значення Львів ― Рава-Руська, сам пункт пропуску «Рава-Руська» на українсько-польському кордоні, а також пікетувати Львівську ОДА. Все через те, що шахтарям досі не виплатили заробітної плати за квітень.

Про це повідомило ZAXID.net з посиланням на керівника Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця.

За його словами, шахтарі вимагають виплатити зарплату за квітень, яку обіцяли перерахувати 1-2 червня, виділити кошти на модернізацію лав, виділити 200 млн грн на охорону праці, які пообіцяли після трагедії на шахті «Степова».

Також шахтарі незадоволені роботою профільного міністра – енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика та вимагають його відставки.

Відтак у своєму листі, який скерували на ім’я президента, прем’єр-міністра, керівництва області та безпосередньо підприємства, шахтарі попередили про акцію протесту, яку планують організувати 7 червня. Гірники збираються перекрити трасу Львів ― Рава-Руська, ходячи по пішохідному переході. В якому саме місці – вони не уточнили. Також вони погрожують перекрити пункт пропуску «Рава-Руська», а також провести пікет під стінами ЛОДА.

Нагадаємо, блокування дороги Львів-Рава-Руська з боку червоноградських шахтарів відбувається не вперше.

Comments

comments