На будівництво пішого переходу у «Раві-Руській» передбачено 1,5 млн. євро

У пункті пропуску «Рава-Руська» облаштують пішохідний перехід через кордон. Про це повідомив керівник Львівської митниці Левко Прокіпчук, – повідомило Інтернет-видання «Твоє місто».

Облаштування відбудеться у межах розбудови пунктів пропуску та дорожньої прикордонної інфраструктури. Їх фінансують відповідно до договору між урядамм України та Польщі про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

– На сьогодні погоджено зміни до договорів і скеровано міністерству фінансів Польщі на остаточне узгодження і підписання. У межах реалізації цього Договору ДФС розробила інвестиційний проект вартістю 25 млн євро, – розповів Левко Прокіпчук.

На будівництво пішого переходу в пункті пропуску «Рава-Руська» передбачено майже 1,5 млн. євро, на облаштування міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині» – 15,5 млн. євро, на будівництво ділянки для легкового автотранспорту і автобусів та відновлення інфраструктури української частини міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець» – 6,9 млн. євро.

Нагадаємо, про будівництво нового пішого переходу в ПП «Рава-Руська – Гребенне» заговорили ще у 2015 році. У 2016 році почалась підготовка документації для реалізації проекту. Зараз на території Львівщини є лише один пішохідний пункт пропуску – у ПП «Шегині – Медика». Кілька років працював експериментальний пішохідний пункт пропуску «Угринів – Долгобичув», але з 1 січня цього року він припинив свою роботу.

Фото Варіантів

 

Comments

comments