У школі-інтернаті вдалось частково відремонтувати один із корпусів

У Рава-Руській школі-інтернату провели ремонт другого поверху корпусу №3.

Про це йдеться у №6 (118) газети “Прикордоння”.

– Корпус №3 у школі-інтернаті був в аварійному стані. Ми виготовили проектно-кошторисну документацію, подали заявку на участь у конкурсі Державного фонду регіонального розвитку. Але для фінансування проекту нам не вистачило одного бала, – розповів директор Рава-Руської школи-інтернату Андрій Солтис.
За словами керівника школи, згодом проект з реконструкції корпусу доопрацювали, провели тендер і ще раз подали на конкурс ДФРР. Однак, незважаючи на схвальні відгуки та припис Уповноваженого з прав людини у Верховній Раді України проект знову не відібрали для реалізації.

– Не знаю, чи це зірки так стали, чи інші обставини вплинули, але після аналізу проектів-переможців та спілкування з людьми всі ілюзії розвіялися, – додав Андрій Солтис.

Для реалізації проекту «власними силами» школі-інтернату повернули кошти освітньої субвенції, які були зекономлені за 2017 рік, депутати Рава-Руської міської та Річківської сільської рад виділили ще по 200 тис. грн., Жовківської районної спрямували кошти районного бюджету, які були зекономлені завдяки реорганізації школи-інтернату.

Відтак, при вартості проекту у 8 млн. 45 тис. грн., було залучено понад 1,5 млн. грн. У корпусі №3 школи-інтернату було замінено міжповерхові перекриття і утеплено його, частково замінено систему опалення та вікна і двері, проведено відновлювальні роботи.

– Педагоги та учнівський актив планують втілити в життя ідеї нового освітнього простору, – додав Андрій Ярославович.

 

Comments

comments