У Раві знову почали створювати громадське формування з охорони порядку

У Раві-Руській відбулись установчі збори зі створення громадського формування з охорони громадського порядку та кордону.

Про це йдеться у №6 (118) газети “Прикордоння”.

Нагадаємо, громадське формування не діяло в місті близько півтора року. Як пояснили у Рава-Руській міській раді, причиною цього були зміни у законодавстві, які вимагали створення і перереєстрації громадського формування заново.

– Юридично учасники формування не були захищені. Крім того, багато колишніх членів не брали участі в його роботі. Тому для того, аби вирішити цю проблему, громадське формування створюємо заново, – розповів міський голова Рави-Руської Микола Зінько.

Участь в установчих зборах взяли десять мешканців міста, серед яких – і представники місцевої влади. На ньому обрали його керівництво, визначили назву, затвердили статут та місцерозташування. Так, попередня назва формування «Міська варта» (раніше – «Кордон»), головою знову обрано депутата Рава-Руської міської ради Миколу Галаня. Йому і доручено зайнятися реєстрацією формування.

До слова, учасники громадського формування матимуть право на додаткову оплачувану відпустку за місцем роботи, спецзасоби. Під час патрулювання міста вони матимуть право виявляти порушників громадського спокою та безпеки, фіксувати їхні порушення і навіть затримувати. Це все відбуватиметься з погодженням із правоохоронцями та прикордонниками.

– Ці збори започаткували процес створення нового громадського формування. Надалі долучатись до нього може будь-хто з равчан, хто матиме бажання дбати про порядок та безпеку у місті, – додав міський голова.

Нагадаємо, питання про створення нового громадського формування було порушено під час звіту міського голови Рави-Руської у грудні минулого року в контексті масових підпалів та вандалізму на вулицях міста. До попереднього формування входило близько 40 учасників, але, за словами представників влади, більшість з них не брали участі у його роботі.

Comments

comments