Влада Рави прозвітувала вперше за майже 5 років

У Раві-Руській відбувся звіт міського голови Миколи Зінька. Це – перший звіт влади міста за останні майже 5 років. Востаннє міська влада звітувала перед громадою ще у березні 2014 році.

Про це йдеться у №1 (113) газети “Прикордоння”.

Попри те, що звіт влади був перший за досить тривалий час, прийти його послухати назбиралось лише близько 70 равчан. Сам звіт включав доповідь міського голови про виконану роботу за три роки діяльності Рава-Руської міської ради сьомого демократичного скликання, тобто, за 2016 – 2018 роки. Звіту Миколи Зінька передувала невелика доповідь секретаря Рава-Руської міської ради Володимира Кожушка. У ній він розповів про діяльність депутатів ради – про те, скільки відбулось засідань сесій, хто з депутатів пропустив найбільше, а хто – жодного, про їхню роботу у комісіях тощо.

– Зазначу, що не було жодного випадку, коли б засідання сесії не відбулись через відсутність кворуму. Депутати завжди добре відвідували сесії, – зазначив Володимир Кожушко.

До слова, це вперше, коли перед громадянами звітував не лише міський голова, а й секретар міської ради.

Свій звіт мер Микола Зінько розпочав з розповіді про зміни у бюджеті міської ради. Зокрема, він звернув увагу на суттєве збільшення надходжень, що, за його словами, дало змогу реалізувати чимало задумів.

Крім того, він зупинився на спіфінансуванні конкурсу мікропроектів, які було втілено у місті, зокрема, у закладах середньої освіти, а також на поточному та капітальному ремонті доріг.

– Фінансування освіти і надалі залишається пріоритетним для міської ради, – підкреслив Микола Зінько.
Так, зокрема, за останні два роки видатки міської ради на дошкільну та середню освіту склали близько 3 млн. 400 тис. грн. На ці гроші, зокрема, було співфінансовано капітальний ремонт вікон та дверей у школах №1 та школі-інтернаті, реконструкцію корпусів та ремонт даху у будівель у школі №2, закупівлю обладнання для школи-інтернату, ремонт спортзалу у школі №1 та придбання автобуса для школи №1, ремонт теплотраси у школі №2, облаштування вбиралень у школі №1, ремонт спортзалу у школі №2, ремонт корпусі у школі-інтернаті, реконструкція системи опалення у школі №1.

Інший великий блок звіту склало фінансування житлово-комунального господарства Рави-Руської, зокрема, на ремонт житлових будинків та дахів, реконструкцію зовнішнього вуличного освітлення, благоустрій, реконструкцію каналізаційної мережі, очисних споруд тощо. За два роки видатки на це склали понад 2 млн. 700 тис. грн. Так, капітальний ремонт даху було зроблено у житлових будинках по вул. Львівській, 30, Є.Коновальця, 14, Грушевського, 36, Івасюка, 35, Залізної Дивізії, 1, Лещуків, 9, Двірцевій, 2а, фасаду – по вул. І.Франка, 18. Зовнішнє освітлення реконструювали на вул. Липник та Є.Коновальця.
Капітальний ремонт дитячих майданчиків за останні два роки було зроблено по вул. Залізнолї Дивізії, Грушевського, Могильницького, Наливайка, Гуцульській, Грушевського, Вокзальній, Драгоманова, Львівській.

Також у Раві було реконструйовано каналізаційну насосну станцію, очисні споруди та каналізаційний колектор по вул. Львівській.

На підтримку культури міська рада фінансувала придбання сценічних костюмів, інвентаря, комп’ютерної техніки для міського Будинку творчості, фотоапарату, музичних колонок, багатофункціонального пристрою для дитячої бібліотеки, костюмів, музичної апаратури для Народного дому. В останньому також відремонтовано туалети, у дитячій музичній школі – дах, а Будинку творчості – утеплено перекриття даху.

Схоже фінансування відбувалось і на підтримку спорту. Зокрема, придбано спортивний інвентар для клубу «Кіокушинкай», шахові дошки та електронні годинники для Будинку творочості, футболки, наплечники, лікарську сумку для ФК «Локомотив». Крім того, придбано футбольні м’ячі, форму, гетри, вітровки, а також спортивні мати для філії СДЮШОР «Спартаківець».

На медицину за останні 2 роки витрачено майже 1 млн. грн. На ці кошти, зокрема, провели капітальний ремонт димаря та поточний ремонт приміщення у котельні лікарні, поточний ремонт підлоги і сходів, даху пологового відділення, придано віконні і дверні блоки для дитячого відділення, проведено поточний ремонт фізіотерапевтичного та масажного кабінету, придбано комп’ютерну техніку, реконструйовано відділення паліативної допомоги, придбано пральну машину, кардіограф.

Також за останні два роки понад 170 тис. грн. спрямовано на підтримку місцевої пожежної частини – придбання балонів для апаратів, ліхтарів, індивідуальних радіостанцій, проведено поточний ремонт будівлі та даху.

На ремонт доріг та тротуарів з бюджету Рава-Руської міської ради у 2017 – 2018 рр. було виділено загалом близько 7 млн. грн.

Інвестиції у місто у 2017 – 2018 роках склали понад 7 млн. 200 тис. грн. з державного і обласного бюджетів.

Серед запитань, які равчани ставили міському голові, було, зокрема, про діяльність спиртзаводу. За словами міського голови, успіх вирішення проблеми щодо смороду від відходів підприємства залежить від наполегливості представників громади, представники якої, за його словами, були активними протягом літа минулого року. Іншим питання, яке порушили равчани, була безпека на вулицях, зокрема, в контексті підпалів, які часто влаштовують невідомі на вулицях міста. Так, з’ясувалось, що громадське формування наразі не працює через зміни у законодавстві, але, попри це, на вулицях Рави встановлено понад 20 камер відеонагляду.

Скаржились равчани і на поширення наркоманії у місті. Для вирішення цього питання людям запропонували написати офіційно звернення, на підставі якого міська влада робитиме наступні кроки.
Ще однієї гострою проблемою, про яку згадали равчани на звіті міської влади, стала боротьба із безпритульними собаками. За словами равчан, вони несуть загрозу для безпечного пересування по вулицях міста. Міський голова зазначив, що, відповідно до законодавства, таких тварин потрібно виловлювати, стерилізувати, кілька днів утримувати і відпускати. Видатки на це є доволі затратними тому, якщо громада погодиться виділити певну суму з міського бюджету на такі видатки, то це буде зроблено.

Також громадяни звернули увагу міської влади на неналежний догляд комунальної служби за деякими пам’ятниками. Міський голова пообіцяв з’ясувати ситуацію.

Comments

comments